Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

WV Avanti | verslag van Hans van Houdt

Ondanks regen toch veel plezier bij Avanti in Alphen aan de Rijn

Foto’s zijn van Koos ’t Hart. Meer foto’s op zijn site www.fotokoos.info

De tweede rit in de regionale veldrit competitie was bij Avanti in Alphen aan de Rijn, waar de mannen van voorzitter Hans van Klaveren weer een mooi en selectief parkoers hadden uitgezet. Wat door de niet voorspelde maar aanhoudende regen nog zwaarder was geworden. Er ook de oorzaak van was dat, ondanks de discussie momenteel over Zwarte Piet, hier een heel peloton van door de modder geschminkte mannen en vrouwen rond reden. Die daar echter zonder uitzondering allemaal plezier in hadden. En dat is waar deze wedstrijden voor worden georganiseerd.

Jan Hordijk goed in vorm

Pedaalridder Jan Hordijk doubleerde zijn prestatie van de week er voor bij Excelsior in Gouda. De renner uit Westmaas won in stromende regen bij de mountainbikers met ruime voorsprong op zijn clubgenoten de gebroeders Guus en Tijs van Gemert uit Ridderkerk. Dit trio nam direct na de start de leiding en bouwde daarna een mooie voorsprong op. Met nog enkele ronden voor de boeg verhoogde Jan Hordijk het tempo en kwam met voorsprong solo over de eindstreep. Guus klopte vervolgens zijn broer Tijs met acht seconden verschil, waarna de jonge Gino Bonemeijer de ‘best off the rest’ werd.

 Schermafbeelding 2015-01-07 om 21.30.13

Molrenner Kees van Noppen uit Ridderkerk was bij de A-klassers de onbetwiste winnaar, hij leidde van start tot finish. Zijn clubgenoot Nils van Kooij uit Krimpen aan de Lek werd nu tweede. Jan Metselaar uit Bergschenhoek derde.

Schermafbeelding 2015-01-07 om 21.30.31Bij de B-klassers was good-old Lars Rietveld de uitblinker. Hij moest in de aanvang even de concurrentie dulden van Bennie van den Heuvel, maar eenmaal op stoom was de renner uit Oudewater niet te houden. Martijn Geenen nestelde zich nog voor Van den Heuvel op de tweede plaats.

Mascha Mulder van Restore was bij de vrouwen de heerser. Alleen in de eerste ronde moest ze Marijne Bos voor zich dulden, in de rest van de wedstrijd was zij het die de leiding nam en met 50 seconden voorsprong als eerste over de eindstreep kwam. Marijne Bos werd nog tweede, Natasja Nieuwenhuizen, winnaar bij Excelsior pakte nu de derde plaats.

De uitslagen zijn terug te vinden op Mylaps; http://www.mylaps.com/en/events/1088596

Aanstaande zaterdag 18 oktober is er geen competitie ivm nationale in de Albrandswaard, de week er op is de competitie te gast bij Delta in Spijkenisse