Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Excelsior Geluidswal Gouda verslag van Hans van Houdt

4 oktober 2014 Gouda – Veldrijden op de geluidswal bij Excelsior

De kop is er af

Begin oktober schitterend zomer weer, toch werd er een begin gemaakt aan de Zuid-Hollandse Veldrit Competitie. Niet zoals gewend op het thuis parkoers van Excelsior, maar dit maal wel bij de Goudse club, maar dit keer op het traject op de geluidswal langs de rijksweg. Op het complex van Excelsior wordt de bestrating aangepast, reden waarom er daar voorlopig niet kan worden gereden. Op het enthousiasme van de deelnemers had dat geen invloed. Heel wat renners en rensters hadden een rugnummer afgehaald in het G.W.Oussoren clubgebouw en waren naar het parkoers afgezakt waar Toon van Dijk en zijn mannen weer een mooi parkoers hadden uitgezet. Rijp voor een districtskampioenschap, als er tenminste iets aan de infrastructuur kan worden gedaan.

In het openingsnummer, de B-klasser was de Brabander René Soeren van een aparte klasse, hij kwam iedere ronde als eerste door. Soeren won met ruime voorsprong en werd bij de huldiging geflankeerd door Martijn Geenen en Jean Paul Brunsveld.

Bij de vrouwen was Natasja Nieuwenhuizen oppermachtig, zij hield Marije Bos en Daniëlle de Hoog achter zich.

In de A-klasse liet Molrenner Nils van Kooij er geen twijfel over bestaan dat hij de beste was. Nummer twee Wouter Been was op respectabele achterstand, terwijl Jan Metselaar de eindwinnaar van verleden jaar weer ver daar achter derde werd.

In het slotnummer, de mountainbikers, liet Jan Hordijk zien dat er nog geen sleet op zijn prestaties is te bemerken. De Pedaalridder moest in de openingsfase zijn ploegmaat Guus van Gemert voor zich dulden, maar eenmaal op stoom heerste hij tot aan de finish. Gino Bonemeijer kon zich in de slotfase nog voor Van Gemert nog op de tweede plaats nestelen.

Volgende week gaat de competitie verder bij Avanti in Alphen aan de Rijn. Kom op tijd en zorg voor een goed werkende transponder. Anders kom je niet in de uitslag. O ja, blijf van het parkoers als er een andere categorie aan het rijden is. Het is onsportief jegens de deelnemers die op dat moment aan hun wedstrijden bezig zijn en zorg voor verwarring.

De uitslag van 4 oktober is terug te vinden op;

http://www.mylaps.com/en/classification/3299714

Er kunnen kleine verschillen inzitten, wat komt door een storing in de energie voorziening.

Foto’s van Koos