Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Traditie getrouw reed de Zuid-Hollandse Veldrit Competitie Tweede kerstdag bij Swift in Leiden. Waar de vrijwilligers op het parkoers De Bult weer een uitstekend parkoers hadden neer gelegd.  En iedereen gastvrij werd ontvangen. Alles was er weer tot in puntjes georganiseerd, wat door de deelnemers zonder uitzondering bijzonder werd gewaardeerd. Gezien ook de hoge opkomst, bijna 90 vertrekkers geeft een mooi beeld. Nog meer als er dan ook de nodige strijd wordt geleverd. En daar was volop van te genieten

Vincent Fackeldey in actie

Vincent Fackeldey doet niet altijd mee in deze competitie, maar als hij present is, is het ook bijna altijd prijs. Eenmaal won hij al eens en twee maal werd hij tweede. Nu bij Swift was hij weer de eerste die over de eindstreep kwam. Dat na een verwoed duel met lijstaanvoerder Nils van Kooij die voortvarend van start ging, maar al snel Vincent Fackeldey langszij zag komen. Beide duelleerden op het scherpst van de snede, het was toch de renner van De Spartaan die over de langste adem beschikte. Kerstman Pim van de Marel, altijd present tweede kerstdag bij Swift eindigde als derde.

Uitslag A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1621649/races/5207068

Het jonge talent Youp de Vos is de oudere vos Sandor Mol te snel af

Youp de Vos is de eerste renner die dit seizoen er in is geslaagd om leider Sandor Mol van de overwinning te houden. De nog maar net 15 jarige Vos slaagde er in na een meeslepend gevecht, waarin beide matadors elkaar geen meter toe gaven. Pas in de eindsprint werd de strijd beslist, was het Vos die zijn oudere opponent achter zich wist te houden. Een bewijs dat zoals sommigen meenden te moeten opmerken dat je met een mountainbike altijd in het voordeel bent, onjuist is.

Uitslag B-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1621649/races/5207011

Bibi Verzijl, 14 jaar nog maar won souverein bij de vrouwen

Ook bij de D-klasse was het een jong talent dat met de hoofdprijs naar huis ging. Bibi Verzijl, 14 jaar nog maar ging in Leiden van start tot finish aan de leiding. De renster van Ahoy’ is in het veld een echte topper, zij won al een nationale in Gouda en behaalde reeds enkele malen het podium. Bij Swift was er niemand van de overige deelnemers die haar wiel kon houden. Met ruime voorsprong op Jeltje van der Meulen en Mariska Kruidenier kwam ze zegevierend over de eindstreep.

Uitslag D-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1621649/races/5207012

De foto’s zijn van Koos’t Hart (www.fotokoos.info) en Hans Steekers (zie zijn facebook)

De volgende rit is zaterdag 29 december op het clubparkoers van Excelsior in Gouda