Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Broederstrijd bij De Spartaan in Rijswijk

Strijd in beeld bij De Spartaan. Foto’s zijn van Hans Steekers. Meer foto’s op zijn facebook. Ook foto’s van Koos ‘t Hart www.fotokoos.info en van Jeroen Tibbe; http://bit.ly/2BedLlA

  Winterse omstandigheden konden in de vijfde rit van de Zuid-Hollandse Veldrit Competitie die werd afgewerkt bij De Spartaan in Rijswijk, niet verhinderen dat er  op een selectief parkoers flinke strijd werd gevoerd. De enige dissonant hierbij was de opkomst bij de A-klassers. De concurrentie van de nationale veldrit in Oudewater was hier waarschijnlijk debet aan.

De leiders Nils van Kooij en Patrick van Nunen in actie

Dat er met een beperkt aantal deelnemers toch een leuke koers kan krijgen bewezen lijstaanvoerder Nils van Kooij en zijn Mol clubmakker Patrick van Nunen wel in de hoogste categorie. Vanaf de start ging het duo in de aanval. Dan was het weer Van Kooij en vervolgens Van Nunen die aan de leiding ging.  Totdat  Patrick van Nunen met voorsprong door kwam.  Nils van Kooij leek verslagen, ,,Mijn fiets kwam niet meer vooruit,’’ zou de renner uit Krimpen aan de Lek na afloop verklaren. ,,Mijn wielen liepen vast door de modder.’’ Eenmaal terug op zijn reservefiets ging de leider van het klassement in de achtervolging en meter na meter liep hij weer op Barendrechter Van Nunen in. In de laatste omloop had hij hem te pakken en met lichte voorsprong ging Nils van Kooij alsnog als winnaar over de eindstreep. Guus Snaterse duelleerde met Tim Breugem om de derde plaats, wat door Excelsior renner in zijn voordeel werd beslist.

Uitslag A-Klasse;  https://results.sporthive.com/events/PC1482449/races/4692522

Guus van Gemert op weg naar de zege

Guus van Gemert was bij de B-klassers een klasse apart. Vorige week moest hij in zijn woonplaats Ridderkerk nog genoegen nemen met de derde plaats; ,,Ik had geen goeie benen,’’ was toen zijn excuus. In Rijswijk beschikte De Pedaalridder wel over goede onderdanen, ging hij van start tot finish aan de leiding. Rustig aan kon hij dat niet doen, steeds wist hij Franck Zandvliet op korte achterstand achter hem. Het gat naar de leider dicht rijden kon de Westlander toch niet, eindigde daardoor als tweede, terwijl Erik Meerkerk as ‘best off the rest’’ op de derde plaats beslag legde.

Uitslag B-klasse;  https://results.sporthive.com/events/PC1482449/races/4692520

Iris Verschuren won met overmacht bij de vrouwen

Bij de vrouwen eveneens een uitblinker. Iris Verschuren, het jeugdig lid  (16 jaar) ook van De Mol,  kwam iedere ronde als eerste in haar categorie over de streep. Haar naaste belager Juul Hubert moest ruim twee minuten toegeven, terwijl Sytske de Jong daar weer twee seconden achter zat.

Uitslag D-klasse;  https://results.sporthive.com/events/PC1482449/races/4692521