Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Carlo van den Berg bij cross Ahoy’, waardig opvolger Pim van der Marel

Carlo van den Berg heeft zaterdag de veldrit bij Ahoy’ in Rotterdam gewonnen. De 17 jarige renner uit De Lier, een talent in de cross zowel als op de mountainbike, toonde zich een waardig opvolger van zijn afwezige plaatsgenoot Pim van de Marel, die de voorgaande vier ritten in de Zuid-Hollandse veldrit competitie had gewonnen. De grieperige Nils van Kooij probeerde nog wel met Van den Berg mee te gaan, de renner uit Krimpen aan de Lek moest zich achter Hagenaar Wieger van der Schaaf met een derde plek tevreden stellen.

De carrousel bij Ahoy’ was druk bezet. Foto Koos ’t Hart, www.fotokoos.info

De carrousel bij Ahoy’ was druk bezet. Foto Koos ’t Hart, www.fotokoos.info

De cross bij Ahoy’, waarbij in het veld een heuse carrousel was ingebouwd, begon anders voortvarend voor het Mol duo Coen Groot en Nils van Kooij. Met voorsprong kwamen ze bij de eerste passage door, direct gevolgd door Carlo van den Berg. Die na de verkenning van het rondje (,,een leuk parkoers met voor elk wat wils,’ was zijn oordeel’) gas gaf, waarna de achtervolgers hem pas op de eindstreep weer terug zagen. De renner van WWV, die rijdt bij het Merida Bassa Biking Team, is een echt talent, voor zijn resultaten kijk op http://www.talentboek.nl/carlovdberg.html. Tussen de winnaar en de twee Mol renners wist ook nog Wieger van der Schaaf zich te dringen, die daardoor voor de tweede positie in het eindklassement goede zaken deed.

Jan Gudde boekte bij de B-klassers zijn tweede zege, eerder won hij al bij Excelsior in Gouda. Ook nu weer kwam de renner van De Spartaan weer moeizaam op gang, Maar eenmaal op stoom, is de Nootdorper niet te houden. Halverwege de cross achterhaalde hij klassementsaanvoerder Bennie van der Heuvel, waarna er een leuke strijd om de zege tussen beide kemphanen ontstond. Die in het voordeel van Gudde werd beslist. Waarmee de Delta renner uit Strijen Franck van Zandvliet, die als negende eindigde, van de kop van het klassement verdreef.

Foto Perrie Vermulm https://www.facebook.com/perrie.vermulm

Foto Perrie Vermulm https://www.facebook.com/perrie.vermulm

Bij de vrouwen was Westlandse Larissa Hartog, die voor dezelfde ploeg rijdt als Carlo van den Berg weer een klasse apart, haar tweede zege in deze reeks. De renster uit De Lier ging van start tot finish aan de leiding. Spannender is de strijd voor het klassement, waarin de eerste drie aan de top elkaar maar weinig toegaven. De beste zaken deed Anneke Lubeek die als vierde eindige en daarmee nog uitzicht op een top drie plaats heeft. De leiding blijft in handen van Daniëlle de Hoog.

De volgende cross is opnieuw bij Ahoy’, waarvoor de organisatie heeft beloofd enige veranderingen in het parkoers te zullen aanbrengen. Deze wedstrijd telt eveneens voor het Bakker Breggen klassement, waarvoor men aan alle drie de crossen bij Ahoy’ dient deel te nemen.

Hans van Houdt

Op foto van Perrie Vermulm is de B groep klaar voor de start, terwijl Ed Post nog de laatste aanwijzigingen geeft.

Op foto van Perrie Vermulm is de B groep klaar voor de start, terwijl Ed Post nog de laatste aanwijzigingen geeft.