Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

De Kop is er af

Het peloton is klaar voor de start. Alle foto’s zijn van Koos ‘t Hart. Meer foto’s op zijn facebook foto koos. Ook zijn er foto’s op facebook van Hans Steekers.

Met een behoorlijk aantal deelnemers (81) is bij de Rotterdamse wielerclub Ahoy’ het veldritseizoen 2019/20 van start gegaan. De competitie die wordt gesponsord door de broers Gerard en Peter Kooistra met hun bedrijf GP Cycling kende een vliegend vertrek. Niet alleen het aantal deelnemers was daar de oorzaak van, maar vooral de strijdlust die werd getoond op een parkoers waarin voor een ieder van alles van zijn gading was terug te vinden, was een lust voor het oog. Gevoegd bij de uitstekend organisatie van de Rotterdamse club was het een start van het nieuwe seizoen om met tevredenheid op terug te kijken. We tekenen voor zo’n vervolg.

Jardi Christiaan van der Lee in actie

Bij de A-klassers was het een trio die de koers bepaalde. Eerst was het Roel Huizer uit Pijnacker die aan de leiding ging. Zijn positie werd overgenomen door Waardrenner Nils van Kooij, maar ook de inwoner van Krimpen aan de Lek kon die plek niet vasthouden. Het was Jardi Christiaan van der Lee, nog maar 15 jaar, die resoluut de kop over nam. De Schiedammer bewees al eerder zijn klasse, onder meer door de winst in de Ronde van Noordeloos en ook nu zagen de tegenstrevers hem pas weer na de finish terug. Een nieuw talent meldde zich aan.

Uitslagen A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1735697/races/5629530

Sandor Mol was weer in oude doen

Bij de B-klassers was het Sandor Mol die een vervolg gaf aan zijn successen van de afgelopen jaren. Vooraf had de Rotterdammer nog wat bedenkingen over zijn conditie, maar vanaf de start ging het een in razend tempo, wat door geen enkele achtervolger kan worden behaald. Slechts in de finale bleek er toch wat haperingen bij Mol te zijn. Maar inmiddels was zijn voorsprong groot genoeg om het potje uit het vuur te halen. Achter hem legde thuisrijder Lennert van Straten beslag op de tweede plaats voor Spartaan Bennie van der Heuvel.

Eltina van Wijk is terug in het veld. Hier viert ze haar eerste zege na haar terugkeer

Bij de B-klassers waren het Juul Hubert en Iris Verschuren die met elkaar om de leiding duelleerden. Maar als een duveltje uit een doosje nam Eltina van Wijk de leiding over en stond die niet meer af. Na een periode van afwezigheid heeft de Papendrechtse ze zich weer succesvol op het cross toneel getoond. 

Uitslagen B+D klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1735697/races/5629531 

Komende zaterdag is er een nationale cross in de Albrandswaard, de GP Cycling veldritcompetitie gaat verder op zaterdag 19 oktober wederom bij Ahoy’ in Rotterdam.