Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

De Kop is er af

De onderstaande foto’s zijn gemaakt door Hans  Steekers. Op zijn facebook pagina staan er nog veelmeer. https://www.facebook.com/profile.php?id=100014963834914&tn-str=*F

Veel strijd in de openingscross van het seizoen

   Met de veldrit in Lansingerland, georganiseerd door de mensen van Het Groene Hart is de Zuid-Hollandse Veldrit Competitie voor het seizoen 2018/19 van start gegaan. Wat gebeurde op een schitterend uitgezet parkoers in het Annie MG Schmidtpark. Een traject dat door de deelnemers zonder uitzondering hogelijk werd gewaardeerd, waardoor er spannende wedstrijden ontstonden.

Organisator Martin Pieterse vertelde namens de organisatie tegen het plaatselijke blad De Heraut: “We zijn in de loop der jaren met onze veldritten op tal van locaties in Lansingerland geweest. We hebben met de gemeente over het park gesproken en hebben veel medewerking gekregen. Met twee zandbakken en in de buurt van het mountainbike parcours hebben we een fraai stukje om veldrijders te ontvangen. Het was droog en ondanks dat er nog meer wedstrijden waren, was het zestigtal deelnemers voor zo’n eerste wedstrijd een mooi begin.”

Jammer dat er niet meer deelnemers de weg naar deze locatie hadden gevonden, de wegblijvers hebben een hoop gemist.

Het podium bij de A-klassers

In de A-klasse werd Roel Huizer als winnaar gehuldigd. Niet dat de Westlander als eerste over de eindstreep kwam, maar de renner die dat wel deed, reed zonder transponder. En dan rijd je buiten mededinging. Jammer, maar helaas, laat het een les zijn voor een ieder. Niemand vind het leuk om iemand te declasseren, maar regels zijn regels. Roel Huizer was uiteraard in zijn schik met zijn overwinning. De renner uit Pijnacker is een verwoed mountainbiker en deze veldrit vond hij een uitgelezen mogelijkheid om zijn vorm aan te scherpen. Op het podium werd hij vergezeld door Roy Roelofsen uit Voorburg en thuisrijder Tim van der Stam uit Bergschenhoek.

Ook bij de A-klassers werd er verwoed gestreden

Uitslag A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1599231/races/5123849

Sandor Mol reed soeverein naar de overwinning

Sandor Mol won bij de B-klassers. Hij is een oude bekende in deze competitie, die hij al eens winnend afsloot. Ook nu was hij ongenaakbaar. Nadat nieuweling Bas van der Burg brutaalweg in de openingsfase aan de leiding reed, nam Mol na twee ronden die positie over en stond die niet meer af. Achter hem legde John Spek beslag op de tweede plaats voor Roel van Leeuwen en werd Bas van der Burg nog vierde.

Uitslag B-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1599231/races/5123850

Ook voor winnaar Iris Verschuren was het ploeteren in het zand

Ook bij de vrouwen was het een bekende uit de competitie die voor de overwinning ging. Met bijna drie minuten voorsprong op Lotte Jansen en Daniëlle de Hoog kwam de Mol renster als eerste over de eindstreep.

Uitslag; D-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1599231/races/5123851

De volgende wedstrijd is zaterdag 20 oktober bij WTOS in het Delftse Hout.

Ook voor 22 december is er een club bereid gevonden een cross te organiseren.  En wel bij RWC Ahoy’ aan de Doenkade in Rotterdam.