Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

De Mol houdt het droog

Een volle bak renners gingen er bij De Mol van start. Alle foto’s zijn van Hans Steekers. Meer op zijn facebook pagina. Ook zijn er foto’s van Henk Harrevelt op www.harfoto.nl

Opnieuw waren de weersomstandigheden de Zuid-Hollandse Veldrit Competitie gunstig gezind. Ondanks de sombere voorspellingen bleef het bij de aflevering bij De Mol in Dordrecht  droog tot in de finale van de laatste koers, de A-klasse. Gelukkig werd het uitblijven van de regen hogelijk gewaardeerd, wat bleek door de grote opkomst. Op één na stonden er in totaal honderd deelnemers aan het vertrek, waardoor het vele werk van Jacob Sint Nicolaas en zijn mensen de hulde ondervond die het verdiende. Zonder uitzondering was er veel lof over het parkoers waarop de strijd zich opstelde. Dat ondanks de valpartij die direct na de start van de B-klassers plaats vond. Gelukkig was dat zonder erg en konden al de renners en rensters van hun sport genieten. Hopelijk zijn er zaterdag bij Delta in Spijkenisse net zo veel als er bij De Mol waren.

Het podium op weg naar de eindstreep. Coen Groot leidt voor Vincent Fackeldey,terwijl Patrick van Nunen kijkt of het aan zijn pedalen ligt, dat hij nog moeilijk kan volgen.

Bij de A-klassers ging de zege naar Coen Groot. De Molrenner is een bekend gezicht in deze competitie. Twee jaar geleden nog eindwinnaar, verleden jaar reed hij nog twee crossen, beide malen behaalde hij daarin een vierde plek, maar daarna ging het vizier van de Papendrechter naar de nationale veldritten. Voor zijn resultaten zie; http://www.cyclingdb.nl/rider/674 .

Mede omdat er zaterdag geen nationale was en de cross toch vlakbij op het parkoers van zijn vereniging was, meldde hij zich ook aan. Al direct na de start vormde hij een kopgroep met Swift renner Vincent Fackeldey en Waardrenner Patrick van Nunen. Lijstaanvoerder Nils van Kooij ontbrak hierbij, moest zich uiteindelijk tevreden stellen met de vierde plaats. Zijn clubmakker Patrick van Nunen kon het hoge tempo ook niet meer volgen en in de finale nam Coen Groot met een forse tempoversnelling afstand van Vincent Fackeldey en kwam solo zegevierend over de eindstreep.

Uitslagen A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1617936/races/5193771

De val bij de B-klassers,maar alles zou goed komen

Sandor Mol was ook dit maal bij de B-klassers onverslaanbaar.De Rotterdammer leidde van start tot finish en boekte zijn zevende zege in even zoveel wedstrijden.  ,,Is dat niet saai’’, is de vraag. ,,Is het saai dat Mathieu van der Poel alles wint’’. Natuurlijk niet, uiteraard ben je Sandor niet vergelijken met Poeleke, hoewel hun wedstrijdinstelling zal niet zo veel verschillen. Net als zijn voorbeeld komt de Rotterdammer goed voor bereid aan de start, heeft hij in de week goed getraind ook op zijn start. Is hij dan in het voordeel dat hij de koersen rijdt op een mountainbike. Op sommige parkoersen wel, op andere weer niet. Als er geklommen of gelopen moet worden dan is een crossfiets te preveren boven een zwaardere MTB Bike. Dus alle respect voor Sandor Mol, die zich op het podium vergezeld zag van Roel van Leeuwen en Jan Gudde. Die hadden met Niels Boon daar een verwoede strijd voor moeten leveren.

Uitslagen B-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1617936/races/5193687

Iris Verschuren kon het goede pad weer volgen

 

Bij de vrouwen vierde Iris Verschuren een geslaagde comeback. De Mol rensters had het een paar weken rustig aangedaan om weer op adem te komen. Die rustperiode had het gewenste effect gescoord, de gehele rit ging de Streefkerkse souverein aan de leiding. Op het podium werd ze vergezeld door Mariska Kruidenier en Jeltje van der Meulen, terwijl Juul Hubert die vierde werd, wel de leiding in het klassement behoudt.

Uitslagen D-klasse;  https://results.sporthive.com/events/PC1617936/races/5193688

De volgende rit in deze competitie is zaterdag 8 december bij PRC Delta in Spijkenisse.