Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Veldrit bij Avanti in Alphen aan de Rijn te karig beloond | Verslag van Hans van Houdt

Veldrit bij Avanti in Alphen aan de Rijn te karig beloond

Herfst, het jaargetijde waarna de veldrijders hebben uitgekeken. Lekker crossen door velden en bossen is hun motto. Behalve dan wanneer het weer niet is, zoals gewenst. Althans dat was de mening van een aantal van hun die meedoen aan de Zuid-Hollandse Easy Washer veldritcompetitie. Hoe kan het dat de ene week, in Ridderkerk, meer dan honderd deelnemers aan het vertrek staan en dat maar de helft daarvan zich laat zien in Alphen aan den Rijn. Waar de mensen van Avanti, onder leiding van voorzitter Hans van Klaveren er toch alles aan hadden gedaan om het een ieder naar zijn zin te maken. Akkoord, het regende in de ochtend, de weerberichten waren ongunstig en er waren op dezelfde dag twee strandritten. Toch blijf het ondankbaar voor de organisatoren die zo hun best hadden gedaan, om alles in orde te krijgen. Zij kregen niet de beloning die ze verdienden.

Genoeg over de wegblijvers, de wel aanwezige deelnemers lieten zich gelukkig wel van hun beste kans zien. Onder feitelijk behoorlijke weersomstandigheden. Alleen bij de mountainbikers, er stonden er maar negen aan de start, viel de regen uit lucht. Toch was deze koers geheel het aanzien waard. Waarin Pedaalridder Guus van Gemert, die de leiding in het klassement weer heroverde, zijn tanden stuk beet op Westlander Pim van de Marel. Wat geen schande is, de 25 jarige inwoner van De Lier is een van de betere mountainbikers in Nederland. Won dit jaar in Oldenzaal en werd tweede in Havelte. Ook op de weg kan Van de Marel goed uit de voeten, gezien zijn tweede plaatsen in Bladel en Nieuwendijk. Van start af ging de renner van het Westlandse Wil Vooruit in de aanval en hoewel Guus van Gemert gestaag achtervolgde moest de Ridderkerker toch ruimschoots op de winnaar toegeven. Leon van der Hoeven eindigde als derde. Bij de A-klassers reed leider Nils van Kooij van De Mol iedereen op een ronde achterstand, Jelle van de Marel werd tweede, Tony Reitenbach vergezelde hun op het podium. Bij de B-klassers moest leider Bert van de Klooster genoegen nemen met de derde plaats. De Molrenner was wel voortvarend van start gegaan, door materiaalpech moest hij de Deltarenners Bennie van der Heuvel en Erik Meerkerk in deze volgorde voor laten gaan. Bij de vrouwen was Anne Huinen een klasse apart. De renster van de Bollenstreek won, ook met een ronde voorsprong. Marieke van Witzenburg werd tweede en wordt leider van het klassement. Juul Hubert eindigde als derde.

Naast de gebruikelijke geldprijzen voor de eerste tien in het eindklassement, is het voor de regelmatige deelnemer van deze competitie ook een hogedrukreiniger te winner. Easy Washer stelde vier van deze draagbare apparaten beschikbaar, voor elke categorie een, die aan het eind van de reeks tussen de deelnemers wordt verloot, die aan minstens acht ritten hebben deelgenomen. Net dus zoals dat geld voor de eindprijzen. Zorg er voor dat de kans op deze prijzen je neus niet voorbij gaan.

De volgende kans op deelname aan de Zuid-Hollandse Easy Washer veldritcompetitie is zaterdag 28 november bij de Mol in Dordrecht waar de mannen van Jacob Sint Nicolaas vast voor een geweldig parkoers hebben gezorgd. Laat hun niet in de kou staan en komt in groten getale.