Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

GTRC Excelsior 2015 | Veslag van Hans van Houdt

De winnaars van de vorige veldritcompetitie nu ook vooraan bij aanvang van nieuwe editie

|    Op de zomerse eerste zaterdag van oktober is het Zuid-Hollandse veldrit seizoen 2015/16 bij de Goudse wielerclub Excelsior op hun complex in het Reeuwijkse Hout van start gegaan. De mooie omstandigheden lokten in totaal 64 deelnemers die op een schitterend parkoers met volle overtuiging van hun sport konden genieten. Het aantal lag wel onder het gemiddelde van vorige jaren, maar daar waren enige andere organisaties, onder andere de nationale veldrit in Montfoort debet aan.

Onder de wel aanwezige deelnemers veel bekende gezichten uit het verleden, die direct lieten zien ook in deze competitie een bepalende rol te willen spelen. Bij de A-klassers was dat Nils van Kooij van De Mol, die van start tot finish aan de leiding ging. Aanvankelijk nog in gezelschap van zijn clubgenoot Patrick van Nunen, maar die moest door het hoge tempo het wiel van zijn rivaal laten gaan. Van Kooij wist in het resterend gedeelte een voorsprong van een goede twintig seconden voorsprong op te bouwen, terwijl Van Nunen nog een kleine tien seconden voorsprong overhield op nummer drie Wieger van der Schaaf van De Spartaan.

Ook bij de B-klasser waren het trouwe deelnemers die het wedstrijdbeeld bepaalden. Hier reden Jorrit van Noppen (De Mol) en de eindwinnaar van de vorige competitie Martijn Geenen de gehele koers op kop. In een spannende eindprint moest de renner van het Cycling Team Wielertoerist met gering verschil de eerste plaats aan Van Noppen overlaten. Bert van de Klooster reed een slimme koers en mocht daardoor als derde ook op het podiumplaats nemen. De nieuweling Thomas Hoole, die voortvarend van start ging viel daar nu naast.

Bij de mountainbikers ging Jan Hordijk voortvarend van vertrek. De Pedaalridder nam enige afstand op zijn clubgenoot Guus van Gemert, eveneens de winnaar van de vorige competitie. Van Gemert moet altijd even op gang komen, maar eenmaal op stoom denderde hij over Jan Hordijk heen en nam resoluut de koppositie, die hij niet meer afstand. Jan Hordijk had bij het verdedigen van zijn positie zo veel gegeven dat hij ook Tijs van Gemert nog voor moest laten gaan, net als Westlander John Zwinkels die op de derde plaats eindigde.

Bij de vrouwen (D-klasse) was Natasja Nieuwenhuizen de uitblinker. De Westlandse ging de gehele koers aan de leiding, al was nummer twee Rylana Soepenberg van Restore nooit ver weg. Het duo werd bij de huldiging vergezeld door Molrenster Anneke Lubeek die haar doorzetten met de derde plaats zag beloond.

De volgende rit in deze competitie is zaterdag tien oktober bij de Haagse club Trias op hun complex bij De Uithof. We rekenen op een pak meer deelnemers.

verslag van Hans van Houdt