Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

De Zuid-Hollandse Veldrit Competitie zit er weer op 

Het is weer voorbij. Met de derde opeenvolgend cross bij Ahoy’ in Rotterdam is een einde gekomen aan de Zuid-Hollandse Veldrit Competitie seizoen 2016/17. Waaraan in totaal zo’n 250 deelnemers bij de diverse organisaties aan de start hebben gestaan. De meeste wedstrijden werden onder acceptabele omstandigheden verreden, de laatste twee bij Ahoy’ was dat echt in winterse sfeer. De overvloedige hagel, sneeuw en regen hadden dan ook hun sporen na gelaten op het complex van de Rotterdamse wielerclub. Grote plassen in het gras waren de noodzaak van het aanpassen van het parkoers. Gelukkig vonden de organisatoren nog een mooi traject, waarop een pad voor de deelnemers kon worden uitgezet. Een kleine 80 enthousiastelingen waardeerden die werkzaamheden met hun komst naar de Doenkade, waardoor er onder bijna barre omstandigheden leuke crossen werden voorgeschoteld. Bij de A-klassers was Nils van Kooij weer een klasse apart. Zeker na het uitvallen van de zieke lijstaanvoerder Coen Groot reed de Molrenner onbedreigd naar zijn vierde zege in deze competitie, een tweede plaats in de competitie achter zijn clubgenoot was zijn beloning. Spannender was de strijd om de derde plaats.  Met zijn tweede plaats slaagde Wieger van der Schaaf in de finale er in om Arian Stolwijk, die als vierde eindigde, van die plek te verdringen.

veldrit bij Ahoy winaars A (foto Koos van Winden)

veldrit bij Ahoy, winnaars eindklassement A (foto Koos van Winden)

Ook in de B-klasse was er nog spanning wie eindwinnaar zou worden. Het verschil voor de start tussen de eerste twee in het klassement was slechts zeven punten. Uit alle macht probeerde Franck Zandvliet die achterstand die hij telde op lijstaanvoerder Bennie van den Heuvel weg te werken. De coureur uit Voorschoten deed wat hij moet doen, hij won de cross, maar Bennie van den Heuvel liet zich toch niet verschalken, achter Ton Kleinjan en Sirik Deerenberg werd de coureur  uit Strijen nog vierde en behield daardoor in het klassement nog vier punten om zich tot winnaar te laten kronen. Het genoemde duo werd bij de huldiging vergezeld door Sirik Deerenberg.

Franck Zandvliet (foto Koos 't Hart)

Franck Zandvliet (foto Koos ‘t Hart)

Ook bij de vrouwen viel de laatste dag de beslissing wie de hoofdprijs mee naar huis mocht nemen. Groot was het verschil tussen de lijstaanvoerder Danielle de Hoog en nummer twee Rylana Soepenberg niet. In de laatste race kwam daar geen verandering meer in, terwijl de dagdienst ging naar Larissa Hartog, de derde zege voor de Westlandse in de competitie, voor Juul Hubert en Jeltje van der Meulen. Danielle de Hoog eindigde twee plaatsen voor Rylana Soepenberg en mocht daarvoor de hoofdprijs in ontvangst nemen. De twee dames werden op het podium vergezeld door Sytske de Jong en vervaarden dat deelnemen in deze competitie best lucratief mocht zijn.

Larissa Hartog (foto Koos 't Hart)

Larissa Hartog (foto Koos ‘t Hart)

Hans van Houdt