Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Een Heerlijk Sportfeest

Het was een heerlijk sportfeest, de cross  in de GP Cycling Veldrit competitie die laatste zaterdag in november. Kosten nog moeite had het actieve comité bespaard om hun organisatie tot een succes te maken. In de stromende regen hadden ze dagen er voor een mooi parkoers uitgezet met diverse alternatieven mocht het te nat worden er toch gereden kon worden. Om half zes in de vroege morgen van de dag van de rit zelf waren ze aan de laatste werkzaamheden begonnen, met succes aan de start was alles piekfijn in orde. Zelfs was het weerbeeld meer dan goed te noemen, wat door de deelnemers met graagte werd geapprecieerd. Gelukkig was de opkomst van de deelnemers naar tevredenheid, zodat er gelukkige allemaal opgeluchte gezichten waren te aanschouwen.

Ook deze twee deelnemers waren blij om mee te doen Behalve bovenstaande foto zijn de overige platen van Arie Buurman.

De tevredenheid werd nog groter door de strijd die op het veld werd geleverd. Het bracht mooie winnaars en tevreden verliezers  met zich mee. Bij de A-klassers was dat de nog maar 18 jarige Jardi Christian van der Lee, die thuisrijder Patrick van Nunen net voor wist te blijven. De renner van De Coureur klom door zijn zege in het klassement naar nog maar een punt achterstand op leider Roel Huizer. Wat mede kwam door de afwezigheid van Gerard Kooistra. De sponsor van deze competitie die op kop ging tot Ridderkerk had een legitieme reden. Hij was juist zaterdag vader geworden van een dochter, gefeliciteerd. In Ridderkerk was de Belg Gael Tack trouwens de derde in de uitslag.

Uitslag A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1750578/races/5684479

Bij de B-klasse hield Peter Kooistra de eer van de familie hoog. De Papendrechter reed van start tot finish aan de leiding en had een ruime voorsprong op nummer twee Lennert van Straten. Het was trouwens al de vierde maal dat de Ahoy’ renner op deze plaats eindigde. Bennie van deer Heuvel werd trouwens op korte achterstand van Lennert van Straten derde. Deze drie renners voeren trouwens met weinig verschil het klassement aan.

Uitslag B+D klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1750578/races/5684480

Bij de vrouwen ging de zege na een spannende strijd naar Eltina van Wijk, voor Juul Hubert en Anneke Lubeek. De laatste twee zijn ook de leiders in het klassement van de D-klasse.

 Zaterdag 7 december gaat de strijd verder bij De Spartaan in Rijswijk. Zorg dat je op tijd komt en denk aan je transponder. Zonder doe je mee voor zoete koek