Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Finale bij Ahoy

Het was ploeteren in de modder bij Ahoy’. De foto’s zijn gemaakt door Hans Steekers (meer op zijn facebook) en Koos ‘t Hart (www.fotokoos.info)

Het zit er weer op. Na de cross bij Ahoy’  in Rotterdam is het veldrit seizoen bij de Zuid-Hollandse veldrit Competitie aan het eind gekomen.  Het was een meer dan geslaagde finale. Nadat we hoofdzakelijk over goed berijdbare parkoersen hadden gereden, de weergoden waren ons goed gezind, moest er op het complex aan de Rotterdamse Doenkade worden geploeterd over een verder excellent traject. De parkoersbouwers bij Ahoy’ hadden hun beste beentje voorgezet om het iedere deelnemer en toeschouwer naar hun zin te maken. Waardoor er een fijn einde kwam aan een verder geslaagd seizoen. Al waren er wel wat opmerkingen, maar die waren meer in de trend waarom er nu al werd opgehouden met crossen, de winter  moet immers nog beginnen. Maar ja de werkelijkheid is dat er bij diverse wielerclubs nu al een aanvang wordt gemaakt met het wegseizoen. Waaraan ook heel wat crossers aan gaan deelnemen. Hopelijk zin we er een aantal terug bij de zondag Morgen Competitie.

De spanning in de A-klasse wat betreft het klassement was natuurlijk verdwenen, al weken stond het vast dat Nils van Kooij opnieuw winnaar zou worden, met zijn Waardrenner ploegmaat Patrick van Nunen als goede tweede. Bij afwezigheid van de laatste die het NK had verkozen, werd het nu een onemanshow van de Krimpenaar, al hield Bart van den Berg van Jan van Arckel goed stand. Westlander Jay Overvliet werd mooi derde en verbeterde daarmee zijn stand in het klassement.

Uitslag; A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1623314/races/5213260

In de B-klasse was de spanning tot het eind te snijden. Groot winnaar Sandor Mol had door absentie zijn voorsprong op Peter Kooistra tot een punt gereduceerd zien worden en moest derhalve vol aan de bak. Cadeau kreeg Mol het niet, voortdurend reden hij, Kooistra, maar ook Guus van Gemert en de jonge belofte Bart Hordijk aan een touwtje dicht bij elkaar. Pas in de finale slaagde hij er in de nodige afstand te nemen, mede door een gevalletje pech van Peter Kooistra. ,,Maar pech hadden we allemaal wel op dit parkoers,’’ was de uitsmijter van de eindwinnaar Sandor Mol.

uitslag B-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1623314/races/5212991 

Ook bij de vrouwen werd er nog fanatiek gestreden. Zo hevig waren de laatste weken de ontmoetingen, dat er zo links en rechts wat irritaties was te bemerken. Die gelukkig na de strijd als sneeuw voor de zon verdween.  Ook in deze wedstrijd werd Juul Hubert winnaar, de zevende voor de Ahoy’ renster die voor de start al een riante voorsprong had. Spannender was de strijdt tussen de zussen Danielle en Lisette de Hoog. Zij werden twee en drie in het klassement, een stand die al voor de start bij Ahoy bereikt was. De enige die haar positie kon verbeteren was Jeltje van der Meulen, die in deze cross als tweede eindigde voor Berdine Bakker.

Uitslag D-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1623314/races/5212990 

De eindwinnaars in de A-klasse links Nils van Kooij en Gerard Kooistra. nummer twee Patrick van Nunen ontbreek op de foto

Sandor Mol wordt geflankeerd door Peter Kooistra (links) en Guus van Gemert

Het podium in de D-klasse,winnaar Juul Hubert met links Danielle en rechts Lisette de Hoog