Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Genieten bij Avanti

De GP Cycling Veldrit Competitie is voor jong en oud en al wat daar tussen in zit. Het is wel afzien, maar dat hoort er bij. Alle foto’s zijn van Koos en Kitty ‘t Hart

Het was een heerlijke wielerdag, zaterdag 16 november bij Wieler Club Avanti in  Alphen aan de Rijn. Natuurlijk werkten de weersomstandigheden daarvoor mee, het was heerlijk crossweer. Het parkoers lag er piekfijn bij, de organisatie was vlekkeloos, Mylaps werkte zoals het moest, kortom een zorgeloze zaterdag.

Bart Hordijk stijlvol in actie. Jammer dat hij geen transponder op zijn fiets had

Echter, er is altijd een maar, dat was ditmaal het ontbreken van een transponder. Natuurlijk is het niet verplicht bij ons, zoals het in de nationale wedstrijden bij de KNWU wel is. Bij ons rijden er altijd wel een paar deelnemers die een chip op hun fiets niet nodig vinden omdat ze slechts voor de lol meedoen. Nadeel is dat je in de wedstrijd dat niet kan uitzoeken. Regel bij ons is dan ook, wie zonder transponder rijdt doet mee voor zoete koek. Zo’n regel moet dan ook consequent worden uitgevoerd, al kom je met drie ronden voorsprong aan, je rijdt buiten mededinging. Dat lot overkwam Roel Huizer vorig jaar in Berkel, in Alphen was Bart Hordijk de Sjaak. De Hoekschewaarder reed een dijk van een wedstrijd die hij in de finale bekroonde met een fraaie solo die hem de zege bracht. Echter de vraag waar zijn transponder was, moest hij erkennen dat di vergeten was op zijn fiets te bevestigen. Jammer, maar helaas ook voor hem gelden de regels. Het is een harde les, vraagt het Roel Huizer, hij vergeet zijn transponder niet meer.

Winnaar Tim Breugem ploegt door het Alphense zand

Het podium bij de A-klassers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

winnaar Tim Breugem ploegt door de zandbak

 

 

 

Winnen deed klassement aanvoerder Roel Huizer dit keer niet, de zege ging naar Ahoy’ renner Tim Breugem voor Huizer en Luuk van Vliet die met zijn derde, in de schoot geworpen, prijs dolblij was.

A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1747331/races/5673202

 

Het podium van de B-klasse met daarvoor Nederlands hoop

John Spek in zijn element

 

 

 

 

 

 

 

John Spek doet niet vaak mee aan deze competitie, de renner uit Waddinxveen rijdt nog voornamelijk nationale wedstrijden.  Maar in Alphen, vlak bij zijn sponsor Piet Buxus wil Spek nog wel eens zijn beste beentje voorzetten. Dat resulteerde ook nu weer in een overwinning in de B-klasse voor Peter Kooistra en Bennie van den Heuvel.

 

Jeltje van der Meulen moest wel werken voor haar overwinning

 

 

 

 

Bij de vrouwen ging de zege naar Jeltje van der Meulen die de hele cross werd achtervolgt door Berdine Bakker. Maar net nadat de Rotterdamse in de achtervolging wilde gaan was de tijd op en moest ze zich tevreden stellen met de tweede plaats, terwijl Joyce van der Peet het podium completeerde.

uitslag B+D klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1747331/races/5673203

 

Anneke Lubeek, die net buiten het podium viel is haar lange ritsbroek kwijt. Waarschijnlijk al gebeurde dat bij Trias in Den Haag. Wie die broek gevonden  heeft, wil die meebrengen naar de wedstrijd zaterdag in Ridderkerk. Anneke zou er heel blij mee zijn.

Anneke Lubeek is haar lange broek kwijt, wie brengt het terug

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 30 november gaan we verder in Ridderkerk   waar een mooi parkoers is uitgezet. Hopelijk zien we jullie daar allen terug