Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Geslaagde veldrit bij Excelsior in Gouda

Foto’s zijn van Koos ’t Hart, meer foto’s op www.fotokoos.info
Ook meer foto’s op www.a-photos.nl en Facebook/Perrie Vermulm

Geslaagde veldrit bij Excelsior in Gouda

Een zonnige dag, een goede opkomst van deelnemers, een mooi parkoers en spannende wedstrijden, alles was bijna perfect in de tweede uitvoering van de Zuid-Hollandse veldrit Competitie op het complex van GRTC Excelsior in Gouda.

A-Klasse

Bij de A-klassers was het Antonie van Noppen die de show stal. Vanaf de start zette hij de winnaar van verleden week, de IJslander Ingvar Omarsson onder druk. Die de pech had dat tweemaal zijn ketting er afliep, maar ook Antonie Noppen had tegenslag. Met drie gebroken spaken in zijn voorwiel moest hij worden gedepanneerd, maar de Molrenner had inmiddels zijn grote voorsprong, dat de wissel van wiel geen nadelige gevolgen voor hem had. Achter hem vocht Patrick van Nunen een verwoed duel uit met Ingvar Omarsson, in een overtuigende sprint was het de Barendrechter die de tweede plaats pakte voor de IJslander, die wel als troost kende dat hij leider van het klassement blijft. Al staat hij in punten gelijk met Patrick van Nunen.

Antonie van Noppen

Antonie van Noppen

B-Klasse

Jan Gudde was in de B-klasse onbetwist de sterkste Was het in de eerste ronde nog Sirik Deerenberg die als eerste door kwam, in alle volgende omlopen was het steeds de renner van De Spartaan die als leider door kwam. Jan Gudde was een aantal jaren geleden al winnaar van deze competitie maar rijdt nu vooral nationale wedstrijden. Het weerzien deed het duidelijk goed. ,,In die jaren dat ik nog aan de regionale crossen meedeed stonden we nog met een man of tien aan het vertrek, vandaag reden we met bijna vijftig renners in de rondte. Dat is een stuk leuker.’’ Achter de winnaar thuisrijder legde John Spek beslag op de tweede plaats, werd Roel van Leeuwen derde.

Jan Gudde

Jan Gudde

D-Klasse

Ook bij de vrouwen was er een uitblinkster, De Westlandse Charlotte de Graaf reed van start tot finish aan de leiding. Zij won met bijna een halve minuut voorsprong op Danielle de Hoog, die op haar beurt twintig seconden voorsprong telde op Rylana Soepenberg. Volgende week is er geen competitie, dan zijn de regionale kampioenschappen op de Nedereindseberg in Nieuwegein. De competitie gaat 12 november verder bij Avanti in Alphen aan de Rijn.

Charlotte de Graaf

Charlotte de Graaf