Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Goede sfeer bij Trias tijdens 6e veldrit in de Zuid-Hollandse Veldrit Competitie

Wij mogen niet klagen over de weersomstandigheden tot dusver bij de ritten van de Zuid-Hollandse Veldrit Competitie. Ook bij Trias in Den Haag zag het er weer zonnig uit. Mede omdat de mannen en vrouwen van de club bij de Uithof er voor hadden gezorgd dat alles weer puntgaaf in orde was. Waardoor er in de diverse categorieën verwoed kon worden gestreden voor de punten, die aan het eind van de rit wellicht de beloning brengt, waarop wordt gehoopt. Maar niet alleen het parkoers was pico bello, ook gastvrijheid staat bij de Haagse club hoog in het vaandel. Wat toch ook wel eens vermeld mag worden.

Bij de A-klassers ging het duel tussen de mannen van De Mol onverdroten door. Niet alleen tussen de lijstaanvoerders Patrick van Nunen en Coen Groot, maar dit maal was ook Nils van Kooij, voor de tweede maal dit seizoen, weer van de partij. De renner uit Krimpen aan de Lek ging fel het duel met zijn twee clubgenoten aan, waarbij Coen Groot als eerste moest afhaken. Ook Nils van Kooij kon op een gegeven moment niet meer volgen, waardoor Patrick van Nunen met voorsprong zijn tweede competitie zege kon begroeten. De renner uit Barendrecht herpakte daarmee tevens de leiding in het klassement, wel is waar met evenveel punten als Coen Groot, de spanning neemt verder toe.

dsc_0125b

Podium A klasse – foto Ton van Kooij

Roel van Leeuwen is al langer een hoog genoteerde renner in het klassement van de B-klasse. Gewonnen had de Vlaardinger echter nog geen cross. Tot zaterdag, waarin hij in een rechtstreeks duel met zijn concurrenten de overwinning voor zich opeiste. Een forse tempo versnelling half koers leverde hem de gewenste voorsprong op, zijn laatst overgebleven tegenstrever, Bennie van den Heuvel moest daardoor afhaken, een lot wat al eerder Sirik Deerenberg en Franck Zandvliet hadden moeten ondergaan. Ook in deze categorie is de spanning groot, het verschil tussen de eerste drie bedraagt slechts zes punten.

20161203_125548

podium B klasse – foto Jantine van Steenbergen

Bij de vrouwen waren er twee nieuwe sterren aan het firmament. Voor de eerste maal stonden de Westlandse Larissa Hartog en Femke van Kessel aan de start en direct lieten beide rensters zien uit het goede wielerhout te zijn gesneden. Voortvarend gingen ze van start, maar het hoge tempo brak ook Femke van Kessel op, waardoor Larissa Hartog solo naar de zege reed. Niet zo verwonderlijk, de nieuwelingrenster uit De Lier heeft inmiddels op de mountainbike een imponerende erelijst opgebouwd. Driemaal was ze al nationaal kampioen en behaalde ze al een aantal mooie overwinningen, onder meer in Zoetermeer en laatst nog in de nationale veldrit in Gouda. Ook in de D-categorie is de spanning groot, Rylana Soepenberg is leidster, maar het punten verschil is klein, wel wordt hier aangetoond, dat regelmatig mee doen wordt beloond 

dscn1856

podium D klasse – foto Perrie Vermulm

Hans van Houdt

Meer foto’s op de Facebook pagina van Perrie Vermulm

 De volgende rit in de Zuid-Hollandse veldrit Competitie is zaterdag bij WTOS in Delft.

ycnt1b6