Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Het blijft veldrijden

Modder. De meeste foto’s hier onder zijn van Hans Steekers. Meer op zijn facebook pegani en op website bij www.harfoto.nl .

Modder, modderiger, modderigst, deze overtreffend trap gold op de eerste zaterdag in december. De dag van de 7e rit in de GP Cycling veldrit competitie welke zich afspeelde op het terrein van De Spartaan in Rijswijk.  Alles had men bij de club van voorzitter Sirik Deerenberg er aan gedaan om tot een ordentelijk organisatie te komen. Het zat de dagen ervoor niet tegen, maar juist op vrijdag, de dag voor de cross ging het mis. De gehele dag kwam de regen met bakken uit de lucht vallen. Het veranderde het parkoers in een sompig terrein. Geluk bij een ongeluk was het dat de dag van de wedstrijd zelf droog was, maar het onheil was reeds geschied. Ondanks aanpassingen van het geplande parkoers was het voor menig deelnemer, er waren er al minder dan verwacht, een schier onmogelijke taak om heelhuids met fiets en al aan de finish te komen. Maar ja, het blijft een cross in het najaar, deze omstandigheden kunnen verwacht worden, waardoor de gezichten van de deelnemers die hij barre tocht wisten te volbrengen toch tevreden stonden dat ze deze cross wisten uit  te rijden.

  

Bij de A-klasse was Schiedammer Jardi Christiaan van der Lee (hier boven op de foto’s) weer een klasse apart. De 18-jarige Coureur ging van start tot finish aan de leiding. Leek zich niets van de omstandigheden aan te trekken. Al duurde zijn laatste ronde bijna een minuut langer dan zijn snelste toertje. Dat hij een goede crosser is bewees hij de dag er op in Almelo, waar hij bij de beloften als tweede eindigde. Met zijn wist in Rijswijk neemt Jardi de leiding over in het klassement, waarin onze Belgische vriend Gael Tack, tweede in Rijswijk, ook tweede is in de rangschikking. Bob van der Berg die derde werd komt daarin nog niet voor, het was pas zijn tweede deelname aan de competitie. Wil hij voor de eindprijzen in aanmerking komen, mag hij bijna geen wedstrijd meer missen.

winnaar Peter Kooistra in actie

Bij de B-klasse ging Peter Kooistra verder op de weg die hij de laatste vijf wedstrijden heeft bewandeld, hij stond weer op het podium. Na Ridderkerk nu weer als winnaar. Ook hij reed de hele cross aan de leiding en verstrekte zijn positie in het klassement omdat runner up Lennart van Straten nu niet verder kwam dan de vijfde plaats. De Ahoy’ renner staat nog wel tweede, maar voelt de hete adem in zijn nek van Bennie van den Heuvel, die in Rijswijk achter Bert van der Klooster derde werd, slechts een punt achterstand op hem telt.

Ook bij de vrouwen waren er de nodige hobbels te verteren

Na de start ging Juul Hubert aan de leiding . Iris Verschuren (links) zou dat snel herstellen. Deze foto”s zijn van vriend Eva Janssens. Mer foto’s op haar facebook pagina

Bij de vrouwen ging de zege naar Mol renster Iris Verschuren. Ook de districtskampioen bij de junioren ging de hele cross aan de leiding, net zoals Juul Hubert de hele rit als tweede door kwam.  Eltina van Wijk wist zich vanuit achterstand zich naar een derde plaats te worstelen .

Voor het klassement maakte het niet veel uit, Juul Hubert blijft leider.

De volgende cross in de GP Cycling Veldrit Competitie is zaterdag 14 december bij De Mol in Dordrecht

Uitslag A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1751546/races/5688110

Uitslag B+C klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1751546/races/5688111