Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Internationale deelname aan opening Zuid-Hollandse Veldrit Competitie bij Delta

Foto’s zijn van Koos ’t Hart, meer foto’s op www.fotokoos.info

IJslander Ingvar Omarssson wint in de A-klasse

dsc_6362_326378

Behendig springt Ingvar Omarsson over de hindernis

Ingmar Omarsson zorgde bij de opening van het nieuwe veldrit seizoen voor internationale deelname. De IJslander, die domicilie in Rotterdam heeft, was vol goede moed naar Spijkenisse gekomen om op het parkoers van Delta zijn goede vorm te tonen. Met een goede afloop, hij won na een fel duel met vooral Patrick van Nunen. Maar ook John Spruit en Wieger van der Schaaf lieten zich daarbij niet onbetuigd. Het voordeel van de IJslander was, dat hij gemakkelijker over de hindernissen sprong, die in het selectieve parkoers waren opgenomen. Omarsson is dan ook een geducht mountainbiker, wil zich ook in het veldrijden gaan bekwamen. In januari is hij vast van plan in Luxemburg mee te gaan doen aan het WK veldrijden. De basis hier voor legde hij op het complex van Delta.

Jasper Kraaijenbrink en Sirik Deerenberg

Jasper Kraaijenbrink en Sirik Deerenberg

Bij de B-klassers was en een leuk duel tussen de jeugdige thuisrijder van De Spartaan. Beide rivalen reden van start af aan de leiding, pas in de finale lukte het de Delta renner afstand te nemen. Sirik Deerenberg werd op korte afstand tweede, terwijl Jean-Paul Brunsveld dit duo op het podium vergezelde.

Mascha Mulder

Mascha Mulder

Bij de vrouwen was Mascha Mulder opmachtig. Niet verwonderlijk, de renster uit Ridderkerk was de week er voor al winnaar in de nationale veldrit van de Albrandswaard. Ze heeft sinds ze voor het eerst als deelneemster aan een regionale veldrit deelnam een behoorlijk progressie gemaakt, wat ze ook nu weer demonstreerde. Slechts Fanny van Maanen kon nog enigszins in haar spoor blijven maar moest zich toch met bijna een halve minuut achterstand tevreden stellen met een derde plaats.

Al met al was het een mooie opening van het nieuwe seizoen, ondanks het afschaffen van de mountainbikers categorie kwamen er toch ruim tachtig deelnemers aan de start. Zaterdag 29 oktober is de volgende rit bij Excelsior op het clubparkoers in het Reeuwijkse Hout, hopelijk met een zelfde opkomst, wellicht nog iets meer.

De uitslagen:
A-klasse http://www.mylaps.com/en/classification/4206047
B-klasse http://www.mylaps.com/en/classification/4205964
D-klasse http://www.mylaps.com/en/classification/4205965

Klassement:
http://veldrijden.com/uitslagen-2016-2017/

Kijk ook op http://veldrijden.com/