Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Internationale deelname verhoogt spektakel van kerstcross bij De Spartaan in Rijswijk

Foto’s Koos ’t  Hart www.fotokoos.info

De deelname van een Japanse wielerploeg aan de 9e cross van de Zuid-Hollandse veldritcompetitie bij De Spartaan in Rijwijk zorgde voor heel wat spektakel. Achterin gestart was het de nummer twee van de veldrijders uit het land van de Rijzende Zon, Kohei Maeda die als een speer naar de leiding reed. Verbaasd keken de matadors van deze competitie, waarin Patrick van Nunen inderdaad door een gebroken middenhandsbeentje ontbrak, elkaar aan; ,,Wat gaan we nu beleven’’, was hun reactie. 

Gelukkig voor hen kon de Japanner de leiderspositie niet lang behouden, een val kostte hem de kop. Als excuus voor hem gold wel dat hij de dag er voor 16 uur in het vliegtuig had gezeten en pas laat op Schiphol kon worden opgehaald zodat hij maar van een korte Hollandse nachtrust in het huis van hun gastheer Harrie van der Horst had genoten. Dat in tegenstelling van een paar landgenoten, die ook in Rijswijk aanwezig waren, die dag er voor al in de superprestige cross in het Belgische Diegem hadden deelgenomen.

schermafbeelding-2016-12-25-om-15-48-32

Pim van de Marel, (hier op de foto in actie) die voor de derde maal aan de start stond en in die twee voorgaande ritten als winnaar over de streep kwam, had de bliztstart van de Japanner maar eens aan gezien. Door de val kwam hij op kop en maakte vervolgens het verschil met zijn achtervolgers, wat Nils van Kooij ook probeerde, net als Maeda’s landgenoot Hijri Oda, de nummer twee in Japan bij de beloften en ook lijstvoerder Coen Groot. In deze volgorde eindigde ze achter Pim van de Marel, die in het klassement een reuzensprong maakte en met nog vier wedstrijden te gaan nog wel een mooi eindklassering kan behalen. 

schermafbeelding-2016-12-25-om-15-48-45

Bij de B-klassers was de overwinning voor de jongeling Boris Romers (foto) van Delta. De renner uit Rozenburg reed dit seizoen nog bij de jeugd, kende daar een succesvol seizoen (bekijk hier zijn erelijst; http://www.sportenrozenburg.nl/index.php/sport-en-clubs/1095-succesvol-seizoen-voor-boris-romers) en is ook een aardig veldrijder. Nog niet zo in de nationale veldritten, maar wat Boris Romers in Rijswijk liet zien belooft veel. Met ruim verschil won hij voor diesel Jan Gudde en Bennie van den Heuvel, die naar de derde plaats in het klassement oprukte. Dat wordt nu aangevoerd door Franck Zandvliet, die over de niet aanwezige Roel van Leeuwen heen wipte. Het verschil tussen de eerste vier is echter zeer gering.

schermafbeelding-2016-12-25-om-15-48-55

Ook bij de vrouwen is er aan de top een wisseling van de wacht. Door pech kon Rylana Soepenberg haar koers niet beëindigen. Die werd beheerst door de tweestrijd tussen de Japanse Miyoko Karami, (hier boven op foto met Harrie vn der Horst)een 42 jarige die ooit nog voor een Italiaanse ploeg heeft gereden en Larissa Hartog, de Nederlandse kampioen mountainbike bij de meisjes, Die moest in de finale toch haar meerdere erkennen in de Japanse, die na afloop helaas niet naar het niet aanwezige volkslied van haar land kon luisteren. 

Hans van Houdt

Meer foto’s:
Koos ‘t Hart – www.fotokoos.info
Jeroen Tibbe – www.jeroentibbefotografie.nl en www.facebook.com/JeroenTibbeFotografie
Perrie Vermulm -www.facebook.com/perrie.vermulm

2e kerstdag verwachten we vele deelnemers bij Swift in Leiden, zaterdag oudejaarsdag is de oliebollenrit bij Ahoy’ ín Rotterdam.

bakker-breggen-klassement