Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Jan Metselaar toont zijn klasse op thuisparkoers

Op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar was de Easy Washer veldritcompetitie in Zuid-Holland te gast bij het wielercomité van Berkel. Ook nu weer hadden die mannen voor een voortreffelijke verrassing gezorgd. Op de plek waar het oude zwembad had gestaan was nu een gigantische plek waarop een selectieve cross kon worden uitgezet. Waarop een behoorlijk aantal renners – nog te weinig uiteraard – de calorieën van de afgelopen feestdagen op een sportieve wijze konden verteren.

Bij de A-klassers greep Jan Metselaar deze veldrit aan om zijn vorm voor het NK veldrijden zaterdag in Hellendoorn nog eens aan te scherpen. De inwoner van het naburige Bergschenhoek rijdt vooral nationale wedstrijden waarin hij al vijf maal op het podiumstond en winnaar was in Etten-Leur. Hij ging op het parkoers vlak bij zijn huis direct in de aanval. ,,Ik woon hier vlakbij en van de week heb ik het nog een paar maal verkend. ’’ Nils van Kooij, (,,Ik had vandaag mijn dag niet’’) , de lijstaanvoerder van de Zuid-Hollandse veldrit competitie kon hem aanvankelijk nog bijhouden, maar door het hoge tempo van Metselaar moest de renner uit Krimpen aan de Lek genoegen nemen met de tweede plaats, voor Patrick van Nunen uit Barendrecht. Dat is de enige renner die Van Kooij nog voor de eerste plaats in het klassement kan bedreigen.

Bij de vrouwen ging de zege naar Marieke van Witzenburg uit Brielle, die meer dan een minuut voorsprong had op Ridderkerkse Mascha Mulder en Anne Huinen uit Noordwijk. Nancy van de Burg uit Nootdorp werd vierde voor Gaby Gieskens en Daniëlle de Hoog uit Pijnacker. Met haar overwinning is Marieke Witzenburg al zeker van de eindzege in het klassement.

Klassementaanvoerder Bert van der Klooster uit Ridderkerk toonde aan de Parkzoom aan dat hij weer op de goede weg is, hij won afgetekend voor Martin Geenen en Jaap den Ouden. Bert is al zeker van de overwinning in het Easy Washer klassement. Net zoals Guus van Gemert dat is in de MTB-klasse, de Ridderkerker eindigde nu als tweede achter de oppermachtige Leon van der Hoeven. De Westlander verklaarde eerder al dat hij geen liefhebbers is van de strandraces. Op het zanderige parkoers in Berkel/Bergschenhoek kwam hij toch goed uit de voeten. ,,Hier heb je te minste een afwisselend parkoers,’’  was de verklaring van Leon van der Hoeven.,,Op het strand is het alleen maar rechtuit.’’

Zaterdag is de laatste rit bij Ahoy’ aan de Rotterdamse Doenkade. De laatste kans voor renners die nog maar aan zes ritten hebben deel genomen om te komen aan de limiet van zeven om mee te mogen doen aan de loting van zo’n mooie Easy Washer hoge druk reiniger.

verslag van Hans van Houdt
Voor veel wielernieuws; www.wielerverslagen.nl