Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Kerstdagen

De GP Cycling Veldrit Competitie kende tussen de kerst en nieuwjaar twee uitgaven.

Tweede kerstdag reden we bij het honderd jarige LRTV Swift in Leiden, op de laatste zaterdag van 2019 waren we te gast bij Excelsior in Gouda. Beide ritten waren een succes, al had de deelname nog wel beter gekend. Maar ja, de tol van de natte parkoersen met daarbij de vastgelopen en kapotte derailleurs is daar ook een oorzaak van. In het nieuwe jaar, iedereen uiteraard de beste wensen voor een goed, gezond en sportief 2020, resteren er nog twee ritten. Zaterdag zijn we te gast bij Barrhopoort in Barendrecht, de finale is de week er op bij Ahoy’ in Rotterdam.

De foto’s bij Swift zijn van Hans Steekers, die bij Excelsior van Koos’t Hart. Meer foto’s op hun facebook pagina’s.

Bij Swift in Leiden had de organisatie van de Leidse club op de Bult weer een gevarieerd parkoers uitgezet. Wat door de meeste deelnemers in dankbaarheid werd aanvaard.

Uitslagen; https://results.sporthive.com/events/PC1754072/races/5697097

In de A-klasse zorgde thuisrijder Vincent Fackeldey voor een surprise door lijstaanvoerder Jardi Christiaan van der Lee van der Lee van de zege af te houden. Patrick van Nunen werd derde voor Bart Hordijk en Gerard Kooistra.

De uitslag bij Swift was;  https://results.sporthive.com/events/PC1754072/races/5697097

 

Bij de B-klasse ging de zege overtuigend naar Peter Kooistra die Lennart van Straten en Bert van der Klooster naar de overige podiumplaatsen terug verwees.

De uitslag bij Swift was;  https://results.sporthive.com/events/PC1754072/races/5697097

Larissa Hartog was opnieuw de beste bij de vrouwen in de D-klasse voor Juul Hubert en Jeltje van der Meulen.

De uitslag bij Swift was;  https://results.sporthive.com/events/PC1754072/races/5697097

Bij Excelsior werd er ook verwoed gestreden.  De moeilijkheidsfactor was ook dat door de regen het parkoers de zuigende modder een belangrijke factor was. Bovendien had men in Gouda concurrentie van de veldrit in het naburige Benschot, maar door de strijd van de wel aanwezige veldrijders stonden de gezichten na afloop toch op een vrolijke stand.

Bij de A-klasse moest Jardi Christiaan van der Lee opnieuw genoegen nemen met de tweede plaats. Al was dat na een verwoede strijd met Gaël Tack, die zich na een spannende sprint als  winnaar mocht laten huldigen. Gerard Kooistra legde beslag op de derde plaats.

Uitslag A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1754331/races/5698095

Peter Kooistra was opnieuw de beste bij de B-klassers. Hij werd op het podium geflankeerd door Franck Zandvliet en Lennart van Straten.

Uitslag B+C klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1754331/races/5698096

 

Bij de vrouwen bewees Juul Hubert dat zij de terechte aanvoerder is van het klassement, al moest ze hard werken on Daniëlle de Hoog en Berdine Bakker van zich af te houden.

Uitslag B+C klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1754331/races/5698096