Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Mollen heersen op eigen parkoers

Winnaar Patrick van Nunen weet als geen ander de weg bij zijn club De Mol

De Dordtse wielerclub De Mol is niet de enige vereniging in dit district die het veldrijden serieus aanpakt. De club met het mooie parkoers in de Merwelanden heeft echter wel een grote groep deelnemers die wekelijks onder deskundige begeleiding zich bekwaamt in het veldrijden. De resultaten waren in de 9e aflevering van de Zuid-Hollandse veldrit Competitie het gevolg van. In twee van de drie onderdelen ging er een lid in het grijze tricot als winnaar over de eindstreep. Patrick van Nunen was de beste in de A-klasse, het jonge talent Iris Verschuren won bij de vrouwen. Slechts in de B-klasse ging de zege naar een niet ‘Moller’, daarin was Pedaalridder Guus van Gemert de beste. En die woont in Ridderkerk, op slechts luttele afstand van het eiland van Dordrecht.

Ondanks deze val ging Patrick van Nunen toch als winnaar over de eindstreep

Toch was de zege van Patrick van Nunen niet zo’n appeltje eitje als we de laatste weken van de Mol renners gewend waren.  Daarin stonden de twee vrienden, Van Nunen en Nils van Kooij, regelmatig op het podium. Nu had het duo opnieuw tegenstand gevonden in Swift coureur Vincent Fackeldey. De Leidenaar, pas voor de derde maal aan de start in deze competitie, hij reed wel mee in een paar nationale wedstrijden, toonde zich een taai tegenstander. Om beurten werd hij door het Mol duo in de tang genomen. Het was echter klassementsaanvoerder Nils van Kooij die daar het slachtoffer van werd. Gelukkig voor het thuispubliek wist Patrick van Nunen zijn rol over te nemen, op zijn demarrage had de Swift renner geen antwoord meer. ,,Dan moet het 2e kerstdag maar bij ons in Leiden gebeuren,’’, was de reactie van Vincent Fackeldey. Patrick van Nunen was vooral blij met zijn overwinningen, zijn eerste in deze reeks. ,,Na al die podiumplaatsen werd het wel eens tijd dat ik bovenop mocht staan,’’ was zijn mening.

Uitslag A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1487261/races/4710277 

Geconcentreerd vervolgt winnaar Guus van Gemert zijn weg

Guus van Gemert reed bij de B-klassers weer soeverein naar de zege. Maar zo gemakkelijk als het er zag, vond de Pedaalridder het zelf niet gaan.  ,,Het was zwaar,’’ vond de Pedaalridder. ,,Een heel selectief parkoers waarin je nergens op je adem kon komen. Ike ben diep gegaan, maar dan geeft die eerste plaats toch een stuk extra voldoening, het is de vierde in deze competitie.’’ Bewondering ook voor Erik Meerkerk, die zijn vijfde podium plek in successie behaalde.  ,,Mooi. Ik mag weer thuis komen,’’ verklapte hij terwijl hij de mooie bos bloemen gaf aan zijn vrouw die naast het podium stond. Op het schavot stond ook nog klassementsaanvoerder Peter Kooistra, die zijn voorsprong tot zes punten zag terug lopen. Spanning derhalve genoeg in deze categorie.

Uitslag B-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1487261/races/4710275

Iris Verschuren,nog maar 15 jaar, toont wekelijks haar klasse in het veld. Wordt zij bij De Mol de nieuwe Lucinda Brand

Wat ook zo is bij de vrouwen. Wel is waar ziet de toekomst voor Iris Verschuren er zonnig uit, de buit nog niet binnen, haar voorsprong op nummer twee Juul Hubert is 25 punten, Tamara Pijpers staat daar vier achter. Wanneer de Mo lrenster echter zo blijft rijden dan kan het niet meer fout gaan. Ook nu weer won ze met ruime voorsprong, was het slechts Westlandse Larissa Hartog die de schade wist te beperken.

Uitslag D-klasse;  https://results.sporthive.com/events/PC1487261/races/4710276

foto’s zijn van Hans Steekers

Dinsdag 26 december, 2e kerstdag gaan we verder bij Swift in Leiden, zaterdag 30 december rijden we bij Excelsior op het clubparkoers in Gouda. Iedereen prettige kerstdagen