Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Mooie crossen in de Gorzen van Ridderkerk

Onder gunstige omstandigheden, fris maar met een zonnetje, werd op de derde zaterdag in november de vierde rit in de Zuid-Hollandse Veldrit Competitie verreden. Plaats van handeling was deze keer het parkoers in de Gorzen te Ridderkerk waar de organisatie er in was geslaagd een voortreffelijk parkoers uit te zetten. Ondanks de vele regen in de voorgaande dagen konden de renners hier goed uit de voeten en wielen, waardoor er leuke wedstrijden plaats vonden. Gelukkig vonden er genoeg renners de weg er naar toe, al had men er wel de concurrentie van een aantal andere crossen, onder meer van de veldrit in Hilversum waar de Ridderkerkse broers Noppen leuke resultaten behaalden.

start B klasse - foto Serge Lamens

start B klasse – foto Serge Lamens

Bij de A-klassers vond er een spannend duel plaats tussen de Molrenners Patrick van Nunen, de lijstaanvoerder van het klassement en de winnaar van het vorige seizoen Nils van Kooij. Het was voor de eerste maal dat de renner uit Krimpen aan de Lek acte de préséance gaf, maar hij bleek het veldrijden nog niet verleerd. Wat hem in de finale van pas kwam, want ondanks Patrick van Nunen er van alles aan deed om hen in de laatste meters kwijt te raken, wist Nils van Kooij hen in het laatste stuk te passeren om met veilige voorsprong als eerste over de eindstreep te komen. Het Mol duo  werd op het podium geflankeerd door hun clubgenoot Coen Groot die Wieger van der Schaaf wist te verschalken.

foto Serge Lamens

foto Serge Lamens

Bij de B-klassers was thuisrijder Bert van der Klooster, die met veilige voorsprong won voor Ger Koenen en Franck van Zandvliet, terwijl lijstaanvoerder Roel van Leeuwen vierde werd. Voor Bert van Klooster was het na zijn tweede plaats de week er voor bij Avanti, zijn eerste zege in deze reeks. ,,Ik ben net een diesel, moet eerst op gang komen,’’ was zijn verklaring. De zege van hem kreeg nog meer glans was, omdat Bert van der Klooster in de koude ochtend al om 7 uur present was om mee te helpen het parkoers uit te zetten. Zulke liefhebbers verdienen dan ook een wel verdiende pluim.

Bert van der Klooster - foto Serge Lamens

Bert van der Klooster – foto Serge Lamens

Bij de vrouwen was Juul Hubert ongenaakbaar. De Haagse kwam met ruime voorsprong als eerste over de finish, achter haar legde Jeltje van der Meulen beslag op de tweede plaats, derde werd Sytske de Jong

Volgende week gaan we verder bij De Mol in de Merwelanden te Dordrecht.