Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Mooie, maar zware crossen bij wielerclub Swift op de Bult in Leiden

Foto’s Koos ‘t Hart

Traditioneel is op tweede kerstdag de Zuid-Hollandse Veldrit Competitie te gast bij Swift in Leiden. Zoals ook in dit seizoen, waar onder gunstige omstandigheden de deelnemers van deze competitie hun te veel opgedane calorieën van de dag er voor konden weg werken. Daartoe mede in staat gesteld door de organisatie van Swift, die voor een mooi, maar pittig parkoers op de Bult hadden gezorgd. Waarop een groot aantal van de bijna zeventig aanwezige deelnemers hun tanden stuk beten, een strijd wat door de aanwezige toeschouwers zeer werd gewaardeerd. Zij zagen dat de toppers boven kwamen drijven, zodanig dat we nu al kunnen vaststellen dat in de resterende drie crossen in deze competitie hard moet worden gestreden voor een mooie plek in de eindstand van de rangschikking.

schermafbeelding-2016-12-27-om-08-58-02

Pim van de Marel (foto boven) is een van de coureurs die zich wekelijks met reuzen sprongen naar de bovenste helft van de ranglijst spoed. De fietsenmaker uit De Lier deed bij de A- klassers nog maar aan vier uitgave dit seizoen mee, maar hij maakte in Leiden zijn kwartet met overwinningen wel vol. Ook nu weer op de mountainbike, wat op dit traject nu niet de meest ideale fiets was. ,,Zeker niet,’’ gaf Pim van de Marel toe. ,,Er waren een paar lastige passages, die voor problemen zorgde, gelukkig kon ik op andere stukken mijn voorsprong uitbouwen.’’

Dat waren de stukken waarop ik hem moest laten gaan,’’ herinnerde zich Nils van Kooij, die met zijn tweede plaats de top drie weer dichter naderde. Lijstaanvoerder blijft Coen Groot, die als derde eindigde. Het moet gek lopen wanneer de Molrenner uit Papendrecht niet als eindwinnaar gehuldigd kan worden. .,Ik reken nog nergens op,’’ bleef Coen Groot aan de voorzichtige kant. ,,Je ziet het aan Patrick van Nunen die door een ongelukkige val waarbij hij zijn hand brak, werd uitgeschakeld.’’

schermafbeelding-2016-12-27-om-08-58-26

Ook bij de B-klassers was er een uitblinker, John Spek (foto boven) kwam met ruime voorsprong als eerste over de eindstreep. De Waddinxvener uit de ploeg van Piet Buxus reed onlangs nog een korte uitslag in Woerden, in Leiden ging hij niet van start tot finish aan de leiding. In de eerste omloop was het Peter Rademaker die onstuimig van vertrek was gegaan, iets te fel want de renner uit Alphen aan de Rijn moest die blitzstart bekopen en zag nog een behoorlijk aantal renners hem passeren. Zoals thuis renner Mark Bennis, tweede in de uitslag en diesel Jan Gudde, die na een slecht vertrek, eenmaal onder stoom toch naar een mooie derde plaats reed. Achter dit drietal deed Bennie van der Heuvel goede zaken voor het klassement, de renner uit Strijen staat nu nog maar twee punten achter op leider Franck Zandvliet, terwijl ook Sirik Deerenberg nog op de loer ligt.

schermafbeelding-2016-12-27-om-08-58-45

Bij de vrouwen was er aanvankelijk een spannende strijd tussen Anneke Lubeek (foto) en Danielle de Hoog, wat door de Molrenster uiteindelijk in haar voordeel werd beslist. ,,Maar het viel beslist niet meer,’’ verzuchtte de renster uit Puttershoek. ,,Het was een zware koers, ik heb er behoorlijk voor moeten afzien.’’.Met haar tweede plaats vergrote Danielle de Hoog wel haar voorsprong, in het klassement heeft ze inmiddels twaalfpunten voorsprong op Rylana Soepenberg die op de Bult als derde eindigde.

Jammer dat er maar zo weinig deelneemsters aan de start stonden en er ook maar weinig in aanmerking komen voor de eindprijzen. Dat terwijl er zo’n mooi prijzenschema ligt te wachten.

Zaterdag, oudejaar is er de oliebollenrit bij Ahoy’ in Rotterdam. Die organisatie heeft voor de laatste drie wedstrijden een apart klassement ingesteld, dus buiten het klassement van de veldritcompetitie om. Het Bakker  Breggen klassement. Waaraan wel om in aanmerking te komen, aan alle drie de crossen bij Ahoy’ moet worden deelgenomen.

bakker-breggen-klassement

Meer foto’s:
Koos ‘t Hart – www.fotokoos.info
Perrie Vermulm – www.facebook.com/perrie.vermulm