Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Mountainbikerace in Waddinxveen

Op zondag 5 juli passeert de Tour de France Waddinxveen en de publieke belangstelling zal groot zijn. Ter gelegenheid van de doorkomst van ’s werelds grootste wielerspektakel, zijn er op 4 en 5 juli allerlei activiteiten nabij de Maxima Tunnel in Waddinxveen.

De Stichting Wielerronde Waddinxveen organiseert twee mountainbikeraces op de grastaluds langs de Kanaaldijk tussen de Maxima Tunnel en de ingang naar het Coenecoop Bedrijventerrein. Animator en parcoursbouwer Henk Rehorst is al enthousiast. ”Iedereen kan meedoen. Het glooiende circuit van 1700 meter telt een flink aantal beklimmingen die we cols noemen. Dat ziet er heel spectaculair uit, ook door de vele bochten. Wanneer deze eerste Waddinxveense mountainbikerace een succes wordt, komt er misschien volgend jaar een tweede editie.”  Ook veldrijders zijn welkom !

Zaterdag 4 juli om 13.00 uur gaan de beginners van start voor een wedstrijd van veertig minuten, waarna om 14.30 uur de gevorderden beginnen aan een race van zestig minuten. Iedereen uit Waddinxveen en alle omliggende plaatsen kan meedoen. “Er worden veel deelnemers verwacht en dus is het verstandig om snel in te schrijven. Vergeet daarbij niet naam, leeftijd, woonplaats, man/vrouw te vermelden.” Het inschrijfgeld bedraagt € 5,-. Het e-mailadres voor inschrijving is mtbwaddinxveen@hotmail.com