Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Ondanks mindere weersomstandigheden mooie koersen bij WTOS in Delft

De Delftse studenten hadden de primeur, in de door hun wielerclub WTOS georganiseerde cross in de Zuid-Hollandse Veldrit Competitie werd voor het eerst dit seizoen onder mindere weersomstandigheden gereden. Niet in de sneeuw, zoals het een aantal jaren geleden gebeurde op het parkoers in het Delftsehout, maar door de miezerige regen waren de gezichten na afloop zoals het hoort bij een veldrit, de modder droop er bij de meeste deelnemers van af. Toch kwam er bij geen een van de dappere volhouders een klacht over de lippen. Integendeel, iedereen was vol lof over het uitgestippelde traject waarop op een paar lekke banden en een gebroken ketting na, gelukkig maar weinig materiaalpech werd geleden. Waarop wel met volle inzet door de ruim 80 vertrekkers werd gestreden, wat het aanzien van deze wedstrijden meer dan de moeite waard maakte.

Bij de A-klassers ging Pim van der Marel voor de tweede maal dit seizoen van start en evenzo veel keren werd hij na afloop gehuldigd. ,,Ik was er al bang voor toen ik hem bij de start zag staan,’’ gaf de leider van het klassement Patrick van Nunen na afloop toe. De renner van De Mol probeerde in de beginfase de voortvarende Westlander te volgen, net zoals dat Coen Groot en Wieger van der Schaaf dat deden, maar nadat Pim van der Marel het tempo verhoogde was er niemand die de fietsenmaker uit De Lier kon volgen. Met ruime voorsprong ging hij over de eindstreep, waarna Patrick van Nunen, ook eenzaam, als tweede eindigde. Werd Coen Groot na een felle strijd met Wieger van der Schaaf derde. Het had wel gevolg voor de stand in het klassement, waarin Van Nunen nu weer een punt voorsprong heeft op Coen Groot. Overigens gingen er in deze categorie bijna 50 renners van vertrek, waarbij een stuk of zeventien op een mountainbike, een heugelijke ontwikkeling. 

podium a klasse

podium a klasse

 Ook bij de B-klassers was er een eenzame uitblinker. Van start tot finish ging John Spek aan de leiding. De Excelsior renner uit Waddinxveen had de cross in Delft verkozen boven een nationale wedstrijd in Amersfoort. Spijt zal hij daarvan niet hebben gehad, hij won met ruim een halve minuut voorsprong op de leider van het klassement Roel van Leeuwen. De fietsenmaker uit Vaardingen, werkzaam bij 12GO Biking is op stoom gekomen en verstevigde zijn leidende positie in de rangschikking. Hij heeft nu 7 punten voorsprong op Franck Zandvliet die in Delft als derde eindigde.

podium b klasse

podium b klasse

 Bij de vrouwen bleef de deelname wat achter. Slechts 9 deelneemsters stonden aan de start, Van hen was Juul Hubert zonder twijfel de beste, ze eindigde met driekwart minuut voorsprong op Jeltje van der Meulen en ruim twee minuten op Sytske de Jong. 

podium d klasse

podium d klasse

Hans van Houdt

De uitslagen staan op  http://www.mylaps.com/en/events/1354267

Meer foto’s bij:
Jeroen Tibbe, https://www.facebook.com/JeroenTibbeFotografie/
Perrie Vermulm, https://www.facebook.com/perrie.vermulm
WTOS, https://www.facebook.com/pg/WTOSDelft/photos/?tab=album&album_id=1378737338855742

De volgende wedstrijd in deze reeks is zaterdag 17 december bij Westland Wil Vooruit in Honselersdijk. We rekenen op jullie deelname.