Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Patrick van Nunen wint bij Delta in Spijkenisse

(verslag van Hans van Houdt)

Foto’s zijn te vinden bij Koos www.fotokoos.info

Onder prima omstandigheden is er op het complex van Delta de derde rit dit seizoen gereden in de Zuid-Hollandse veldrit competitie. Op een uitstekend uitgezet parkoers was er volop te genieten van spannende wedstrijden, jammer was wel dat er toch nog wat renners ontbraken. Wellicht waren er door de herfst vakantie nogal wat deelnemers absent. De wel aanwezige enthousiastelingen deden die afwezigheid snel vergeten.

Bij de A-klasser sloeg Patrick van Nunen bij afwezigheid van lijstaanvoerder Niels van Kooij zijn slag. De Molrenner uit Barendrecht moest daarvoor een verwoed gevecht leveren met de IJslander Ingmar Omarson en Westlander Jelle van de Marel maar kon in het laatste deel van de wedstrijd toeslaan. Kasper Schotte uit Schiedam, die een matige start kende, rukte in de finale nog op naar de tweede plaats. Jammer genoeg werd Omarson niet geklasseerd, hij reed zonder transponder maar kreeg na afloop toch bloemen uit handen van Jelle van de Marel.

Gino Bonemeijer maakte bij de mountainbikers goed gebruik van afwezigheid van de complete Pedaalridders formatie. De Westlander moest daar voor wel volop strijd leveren met clubgenoot John Zwinkels en Stef Zeestraten van Ahoy’. Die moest in de finale toch afhaken waarna in de eindsprint Gino Bonemeijer zijn rivaal achter zich wist te houden. Als troost is John Zwinkels nu de nieuwe leider in het klassement.

Bij de vrouwen was er een verwoede strijd tussen Anne Huinen, Marieke van Witzenburg en Daniëlle Sluiter, die door Anne Huinen uit Noordwijk in een spannende eindsprint met thuisrijdster Marieke Witzenburg in haar voordeel werd beslist. Jeltje van der Meulen die als vierde eindigde is de nieuwe leider in het klassement.

Bert van der Klooster zorgde bij de B-klassers ook voor een positiewisseling in de top van het klassement. De Ridderkerk, ook lid van De Mol, was oppermachtig en won met ruim een minuut voorsprong op Peter Rademaker, die nu achter Van der Klooster de tweedeplaats in het klassement bezet.

Zaterdag 31 oktober is er geen competitie, dan worden er op het complex van De Spartaan in Rijswijk de Regio kampioenschappen georganiseerd. De volgende rit in de competitie is zaterdag 7 november bij Excelsior in Gouda op het parkoers langs de Rijksweg. Inschrijven is wel op het clubparkoers van Excelsior in het Reewijkse Hout.