Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Pech in Delft

Lekker modderen in Delft. Foto’s zijn van Koos ‘t Hart. Meer foto’s op zijn facebook pagina foto foto koos

De voortekenen waren al niet gunstig. Onderweg naar het Delftsehout, waar de wielerclub van de Delftse studenten, WTOS, de derde rit in de GP Cycling Veldrit Competitie ging organiseren viel de regen met bakken uit de hemel. En de afsluiting van de provinciale weg naar Pijnacker zorgde op de weg naar het complex voor een gigantische verkeersopstopping. Allemaal gebeurtenissen waarbij je denkt; ,,Hoe moet dit verder gaan.’’
Maar bij het betreden van het strijdtoneel vielen alle bedenkingen weg. De zon ging schijnen en de vrijwilligers van WTOS hadden weer een prachtig traject uitgezet. En al vroeg vormden zich een rij met deelnemers die stonden te trappelen om van start te gaan. De gifbeker was echter nog niet leeg gedronken. Het ergste wat gebeurde was de val van Nils van Kooij. De Waardrenner kwam al vroeg in de koers in botsing met een boomwortel, kwam daarbij zo ongelukkig ten val dat hij kermend van pijn met een gebroken sleutelbeen op de grond terecht kwam. De ambulance moest er aan te pas komen en na Harmen Land, die afgelopen week is geopereerd aan zijn gebroken enkel, de tweede deelnemer die op deze wijze het strijdtoneel moest verlaten. Beide wensen we sterkte en een voorspoedig herstel.

Het podium in de A-klasse Gaël Tack wordt geflankeerd door Gerard Kooistra en Pim van der Marel

Doordat de strijd voortijdig moest worden gestaakt maar er in de A-klasse toch al een duidelijke aftekening was te bekennen is besloten dat de doorkomst op moment van staken ook de uitslag in deze aflevering is. Waardoor onze Belgische vriend Geäl Tack als winnaar werd gehuldigd. Op het podium werd hij vergezeld oor Gerard Kooistra en Pim van der Marel. Klassementsaanvoerder Roel Huizer had een slechte start, maar ondanks zijn 7e plaats blijft op kop van het klasement.

Uitslag A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1744391/races/5661904

In de B-klasse was Sjoerd ten Nijenhuis de beste, voor Lennart van Straten en Peter Kooistra met zijn neefjes

Bij de strijd in de B+ D klasse waren er andere problemen. Juist bij het ingaan van de finale stopte de aggregator er mee, waardoor ook het Mylaps systeem het niet meer deed. Bijkomend probleem was dat door de modder de rugnummers niet meer zichtbaar waren. Gelukkig kon het apparaat weer snel gestart worden, waardoor wel de finish werd geregistreerd, mochten er nog renners op de verkeerde plaats zijn geplaatst, laat weten. Wel zeker was dat bij ontstentenis van Sandor Mol, nu de jonge Sjoerd ten Nijenhuis als eerste over de eindstreep kwam, gevolgd door Lennert van Straten, die nu klassementsaanvoerder is en Peter Kooistra, die op het podium werd vergezeld door zijn neefjes.

Uitslag B+D klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1744391/races/5661905

Bij de vrouwen was Larissa Hartog een klasse apart. Zij won voor Juul Hubert en Leonie Bos

De vrouwen gaan van start. Derde van rechts Larissa Hartog die winnaar werd.

De volgende rit is zaterdag 9 september bij HSK Trias in Den Haag