Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Ploeteren bij Excelsior

     Het was ploeteren de laatste zaterdag van het jaar 2018 bij de Zuid-Hollandse Veldrit Competitie die op het complex van de GRTC Excelsior in Gouda werd afgewerkt. Oorzaak een natte ondergrond, waardoor eindelijk een cross zich afspeelde in de modder. Hierdoor kwamen wel de echte liefhebbers naar voren kwamen. Waarin de meeste deelnemers na afloop moe, doch tevreden de douches opzochten. Het goede werk van de Excelsior vrijwilligers ondervond daarmee de waardering die het verdiende.

De Japanner Hijin Oda zorgde voor internationale deelname bij de A-klassers. Met dank aan onze matchmaker Harrie van der Horst die er voor had gezorgd dat Oda in Gouda aan de start stond. Die moeite bleek niet voor niets, als een flits spoot de Japanner door de Goudse klei. Geen enkele Hollandse ‘kaaskop’ die er in slaagde het wiel van de renner uit het land van de rijzende zon te houden. Het dichts bij kwam nog thuisrijder Gerrit Visser die op bijna twee minuten achterstand op de tweede plaats beslag legde, voor klassementsrenner Patrick Nunen. Die bij ontstentenis van lijstaanvoerder Nils van Kooij goede zaken deed en nu heeldicht bij de koppositie staat. Een spannend slot aan deze competitie wacht ons derhalve nog.

Uitslag A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1621944/races/5208309

Bij de B-klassers herstelde Sandor Mol zich van zijn nederlaag die hij tweede kerstdag bij Swift opliep. Hoewel het de jonge Bart Hordijk was die voortvarend van start ging Op eigen tempo herstelde Mol die situatie en reed vervolgens naar zijn tiend zege in deze competitie. Helemaal zeker van de eindzege is de Rotterdammer echter niet, mede omdat hij komende zaterdag bij Barrhopoort door vakantie zal ontbreken. DE kans voorde achtervolgers om ook hier een spannend slot aan de competitie te breien.

Uitslag B-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1621944/races/5208270

 

Bij de D-klasse lijkt het klassement een gelopen zaak voor Juul Hubert. Lijkt, omdat ze in de rit bij Excelsior na een verwoede strijd met Lisette de Hoog de eer aan haar Ahoy’ clubgenote moest laten. Lisette de Hoog is daarmee wel haar zus Danielle dicht genaderd, waardoor hier ook nog een spanende strijd om de eindprijzen zal ontbranden.

Uitslag D-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1621944/races/5208271

De foto’s op deze pagina zijn van Hans Steekers (meer op zijn facebook pagina) en Koos ’t Hart www.fotokoos.info

De volgende veldrit is zaterdag 5 januari bij Barrhopoort in Barendrecht