Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

De Veldrit in Ridderkerk | Verslag van Hans van Houdt

Voor de derde maal werd er in Ridderkerk een veldrit georganiseerd welke meetelt voor de Zuid- Hollandse veldrit competitie. Wat niet op het parkoers in het Reyerbos werd georganiseerd, zoals in de voorgaande jaren, maar die zich nu afspeelde in het recreatiepark De Gorzen. Zonder voorbehoud kan worden gesteld dat de kennismaking met het nieuwe traject goed is bevallen. Jammer genoeg kon niet het de gehele route worden benut, zoals die was voorgeschoteld op de schitterende video op de site van de organisatie. De hevige regenval in de nacht voor het evenement noopte de nijvere werkers van het organiserende team om een gedeelte van het gedachte parkoers niet te gebruiken. Het gedeelte wat nu werd benut was ook niet verkeerd, waardoor er door de deelnemers, meer dan honderd, mooie wedstrijden werden voorgeschoteld.

Om met de laatste koers, die van de mountainbikers te beginnen, die was wel heel spannend. Pas in de laatste meters wist thuisrijder Guus van Gemert, de nummer twee in het klassement zich te ontdoen van de Leon van der Hoeven. De Westlander was er in geslaagd om Guus van Gemert, die voortvarend van start was gegaan in na een verwoede achtervolging te achterhalen. Zij aan zij reed het tweetal vervolgens de laatste ronden, in de laatste bocht sloeg Pedaalridder Van Gemert toe en behaalde zijn vijfde zege in deze reeks. Gino Bonemeijer van WWV eindigde op de derde plaats, terwijl een andere Westlander John Zwinkels, de leider van het klassement als vierde eindigde.

Ook bij de A-klassers ontwikkelde zich een spannende strijd. Verantwoordelijk daarvoor was Antonie van Noppen, die van start af het de veelvuldige winnaar Nils van Kooij het vuur aan zijn schenen legde. Tweemaal kwam de thuisrijder echter ten val, waardoor Van Kooij, net als Van Noppen lid van de Mol de leiding kon overnemen, die hij niet meer afstond. Patrick van Nunen, ook van De Mol, werd vierde en blijft leider in het klassement. Net als Bert van der Klooster dat realiseerde bij de B-klassers. Voor de Mol renner, die zich voor de start nog verdienstelijk had gemaakt met de opbouw van parkoers en finishlocatie dat perfect uitzag, was het dit seizoen al weer zijn zesde zege. Op de streep had hij 14 seconden voorsprong op zijn clubgenoot Jorrit Noppen en twintig op Martijn Geenen. Bij de vrouwen was Mascha Mulder, ook al een thuisrijder, weer een klasse apart. De renster uit de Restore formatie had een voorsprong van op een tel na zes minuten, op Laura van der Zwaan en nog bijna een halve minuut meer op Jeltje van der Meulen. Leidster in het klassement Anneke Lubeek, het verschil in deze categorie is nog heel gering.

Zaterdag zijn we te gast bij Avanti in Alphen a/d Rijn en hopelijk hebben we ook hier net zo’n mooie opkomst als in Ridderkerk, die hierbij nogmaals de complimenten krijgen voor hun organisatie.

De link naar uitslag van Ridderkerk en en het bijgewerkte klassement is terug te vinden op de pagina Uitslagen en klassementen.