Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Veldrit in Ridderkerk

Sfeerbeeld bij de veldrit in Ridderkerk. Alle foto’s zijn van Hans Steekers. Meer foto’s op zijn facebook pagina

De Zuid-Hollandse Veldrit Competitie verloopt tot nu toe onder gunstige weersomstandigheden. Ook in de zesde rit van deze competitie op het parkoers in de Ridderkerse Gorzen konden de deelnemers weer volop van hun sport genieten. Ondanks de sombere voorspellingen viel er geen druppel regen, waardoor het parkoers, dat zo fraai was gebouwd door de enthousiaste mensen uit Ridderkerk, voor de deelnemers een feest was om te berijden. Gelukkig was er een grote opkomst. Bijna 100 deelnemers gingen er van start. Mede door de publiciteit wat door de plaatselijke organisatie was verzorgd. Gelukkig zijn er meer organisaties die aan deze vorm van werving doen. Het heeft zeker gevolg dat er meer lokale deelnemers en leden van de eigen clubs met deze wedstrijden mee gaan doen.

Nils van Kooij was een van de deelnemers die zich in zijn schik toonde met het voorgeschotelde traject. De Waardrenner behaalde zijn derde zege in successie maar cadeau kreeg de inwoner van Krimpen aan de Lek de overwinning niet. Voortvarend ging hij van start, maar een haperende ketting zorgde voor een oponthoud. Zijn positie werd overgenomen door ploegmakker Patrick van Nunen. Die vervolgens gezelschap kreeg van de Belgische student van WTOS Gaël Tack. De Belg had echter geen plezier van zijn leidende positie. Eerst ging hij onderuit en vervolgens kreeg ook hij problemen met zijn ketting. Nils van Kooij had zich inmiddels hersteld en na een achtervolging kwam hij alsnog als eerste aan de eindstreep, voor Patrick van Nunen en Roel Huizer.

Uitslag A-klasse;  https://results.sporthive.com/events/PC1616645/races/5188913

Sandor Mol was vol goede voornemens van start gegaan. De Rotterdammer, die in alle voorgaande ritten als eerste over de eindstreep was gekomen had nu een blitzstart. Als eerste dook hij het veld in, een positie die hij niet meer afgaf. Spannender was de strijd om de volgende ereplaatsen. Aanvankelijk was het Guus van Gemert die de achtervolging leidde, maar de thuisrijder moest in de slotfase toestaan dat hij werd gepasseerd door Vlaardinger Roel van Leeuwen, Peter Kooistra en Lennert van Straten.

Uitslag B-klasse;  https://results.sporthive.com/events/PC1616645/races/5188911

Bij de vrouwen ging de strijd tussen het drietal Juul Hubert, Eva van den Born en Mariska Kruidenier. Pas een veldrit had Mariska Kruidenier dit seizoen gereden, zij was deelneemster in Rhoon. Aanvankelijk keek ze dan ook de kat uit de boom, zag in de openingsfase dat Juul Hubert het initiatief nam. In de slotfase stelde ze echter orde op zaken en won met ruime voorsprong voor Juul Hubert, die Eva van den Born nipt voor bleef.

Uitslag D-klasse;  https://results.sporthive.com/events/PC1616645/races/5188912

De volgende rit in deze competitie is zaterdag 1 december bij De Mol in Dordrecht