Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Soppen bij Excelsior in Gouda

Het was ploeteren in het Goudse Hout bij Excelsior, ook voor Matthew van der Linden

Nat, natter, natst, deze overtreffende trap is zeker van toepassing op dit veldritseizoen.     Het begon al bij de openingskoers in Berkel en zeker ook bij de laatste cross van 2017 bij Excelsior was het niet anders. Hoe Hans Jongeneel, de man van het veldrijden bij de Goudse club zijn best ook had gedaan, tegen zo veel regen als de laatste tijd is gevallen is geen kruid opgewassen. Het blijft veldrijden, maar het is toch triest als je zo veel renners met een kapotte fiets op de schouder voortijdig het sompige traject ziet verlaten.

Hij kwam, hij zag en overwon, maar ook Gerrit Visser had het niet gemakkelijk

Bij de A-klasse zorgde de overvloedige regenval voor een compleet ander podium dan dat de we afgelopen weken gewend waren. Geen Nils van Kooij die ook voortijdig de kleedkamer moest opzoeken en ook geen Patrick van Nunen die niet aan de start verscheen. De hoofdrol was deze keer in handen van Gerrit Visser. De thuisrijder was in het verleden een regelmatige deelnemer aan deze competitie, won daarbij enige wedstrijden maar moest door een rugblessure stoppen met crossen. Nu rijdt hij op de mountainbike en het moet worden gezegd, het ging hem goed af. Vanaf de start pakte hij een mooie voorsprong en die bouwde hij in het verloop van de koers steeds verder uit tot meer dan drie minuten. ,,IK was op mijn fiets dan ook meer in het voordeel door mijn dikkere banden,’’ gaf de in Hazerswoude woonachtige Visser toe. ,,Ik zag die crossbandjes verder in de modder zakken, dan dat bij mij gebeurde. Wel bleef er een hoop troep aan mijn fiets hangen, gelukkig zonder schade.’’ Achter hem reed het jonge talent Matthew van der Linden naar een verdienstelijke tweede plek en hield Tony Reijtenbach de eer van De Mol nog hoog door als derde op het erepodium plaats te nemen.  Voor de stand had de uitslag gevolg dat leider Nils van Kooij zijn voorsprong zag slinken op Gerard Kooistra, die over Patrick van Nunen heen naar de tweede plaats sprong. Maar dat is slechts mee één punt verschil. Merijn Dam blijft vierde, maar ook nu weer moest de WTOS renner met een krom voorwiel het parkoers verlaten.

uitslag; https://results.sporthive.com/events/PC1487849/races/4712413

,,Vooral met lopen maakte ik het verschil,” wist Franck Zandvliet na afloop

Franck Zandvliet toonde zich bij de B-klassers met de omstandigheden het meest in zijn schik.  Al snel na de start achterhaalde de man uit Voorschoten de snel gestarte Guus van Gemert, die hij vervolgens achter liet, net als de rest van het veld.,,Maar gemakkelijk was het niet,’’ gaf de renner van Westland Wil Vooruit toe. ,,Het was ploeteren door de modder met de schrik of je materiaal het zou houden.’’ Dapper volhoudend bouwde hij een voorsprong op van bijna een minuut op Deltarenner Erik Meerkerk die stand hield en daarmee voor Richard Visscher op de tweede plaats beslag legde. De leider van het klassement Peter Kooistra had het nog moeilijker, eindigde pas op de achtste plek, waardoor Erik Meerkerk over hem heen wipte en nu leider is. Ook hier een minimaal verschil van twee punten.   Zelfs Franck Zandvliet op drie maakt nog kans op de eindzege.

uitslag; https://results.sporthive.com/events/PC1487849/races/4712344

Larissa Hartog was bij de vrouwen opnieuw de beste

Iris Verschuren van De Mol moest deze maal bij de vrouwen haar meerder erkennen in Larissa Hartog. De Westlandse, die voornamelijk crosst in de nationale wedstrijden, reed pas voor de vierde maal mee in deze competitie en behaalde na twee tweede plaatsen haar tweede zege. Ze ging snel van start moest in de tweede ronde even Iris Verschuren voor laten gaan, maar herstelde dat in het vervolg en won afgetekend. Met haar tweede plaats liep Iris Verschuren in het klassement wel weer verder weg op haar naaste achtervolger Juul Hubert die in Gouda achter Jeltje van der Meulen vierde werd.

Ondanks de ontberingen een lachend podium bij de vrouwen

uitslag; https://results.sporthive.com/events/PC1487849/races/4712345

De foto’s zijn van hans Steekers,meer op zijn facebookpagina

en

Koos ‘t Hart; www.fotokoos.info

Aanstaande zaterdag rijden we bij Barhopoort in Barendrecht.

 Zuider Carnisseweg 103, 2993 AZ Barendrecht. Sportpark De Doorbraak