Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Spannende wedstrijden bij Avanti in Alphen aan de Rijn

Langzaam maar zeker gaat het veldrijden in Zuid-Holland naar ‘normale’ winterse toestanden. Koud, maar wel droog waren de omstandigheden bij het gastvrije Avanti in Alphen aan de Rijn. Waar er zeker meer deelnemers naar toe hadden mogen komen dan nu het geval was. Maar kom, als er zeventig enthousiaste deelnemers aan de start staan, mag je eigenlijk niet klagen, voorral niet als de wel aanwezige renners en rensters hun beste beentje voor zetten, die op het mooie parkoers van de organisatie de aanwezige toeschouwers leuke wedstrijden voorschotelden.

Zoals bij de A-klasse, waarin tot half koers een kwartet renners aan de leiding ging. Met daarbij Patrick van Nunen, tweede in de voorgaande wedstrijd bij Excelsior en Delta, verder Arjan Stolwijk van WTOS, nummer zes uit het klassement, Coen Groot die vierde stond en debutant in deze competitie thuisrijder Roy Roelofsen. Halverwege de cross vond Patrick van Nunen het wel genoeg, de Mol renner verhoogde het tempo en geen van de overige drie koplopers konden hem volgen. Met ruime voorsprong gin g de zege naar de renner uit Barendrecht, terwijl student Arjan Stolwijk tweede werd, voor Van Nunens clubgenoot Coen Groot. ,,Het was mooi genoeg geweest, ’’was de uitsmijter van Patrick van Nunen.

20161112_135342

Bij de B-klassers was John Spek een uitmuntende uitblinker. De Excelsior renner ging van start tot finish aan de leiding en won met bijna anderhalve minuut voorsprong op diesel Bert van de Klooster, die na een verwoed gevecht met Vlaardinger Roel van Leeuwen en Franck Zandvliet beslag op de tweede plaats legde. Het is al weer een tijd geleden dat John Spek winnaar werd van deze competitie. ,,Dat moet zeker meer dan tien jaar zijn geweest,’’ ging de Waddinxvener terug in zijn geheugen. ,,Het was een mooie aanloop naar de nationale veldritten, waarin ik toch een aantal leuke korte plaatsen heb gescoord. Maar eigenlijk heb ik er nu wel genoeg van door het hele land trekken, ga ik zeker aan meer wedstrijden in deze competitie meedoen.’’

20161112_125257

Ook bij de vrouwen was er een uitblinkster, ging Sytske de Jong met ruime voorsprong als eerste over de eindstreep. Zij werd op het podium vergezeld door Juul Hubert en Rylana Soepenberg.

20161112_125456

De volgende rit is zaterdag 19 september in de Gorzen van Ridderkerk. Zorg dat je er bij bent met een goed werkende transponder en je rugnummer juist opgesteld. Dat is voor iedereen veel prettiger.

ridderkerk-2016