Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Spannende wedstrijden bij Trias in Den Haag

Het was ploeteren bij Trias. Fotokoos

Het waren mooie koersen, die de eerste zaterdag van december bij Trias in Den Haag door de deelnemers werden voorgeschoteld.  Met ‘goeie’ winnaars, veel tevreden sporters, maar ook treurende sporters, die door pech de koers niet konden afmaken. Het sompige veld, drijfnat geworden door de vele regen van de laatste weken liet zijn sporen na, door de modder moesten een aantal renners en rensters voortijdig de kleedkamer opzoeken. Twee van hen waren ook slachtoffers van valpartijen. Zowel Kees van Prooijen als Michiel de Veld veel sterkte en we hopen ze weer snel terug te zien.

Jan Metselaar trok in de A-klasse aan het langste end. foto Koos’t Hart

Bij de A-klassers ontspon zich vanaf de start een spanende strijd tussen crosser Jan Metselaar en mountainbiker Pim van der Marel. Metselaar ging voortvarend van start, maar al snel nam Van de Marel de kop over. Waarna de strijd begon wie van deze twee disciplinesop dit terrein het meest in zijn voordeel  was. In Ridderkerk trok de Westlander aan het langste eind. Wat Jan Metselaar ook nadat hij was achterhaald, verwachtte. ,,Ik was gekomen om te winnen,’’ verklaarde de Ahoy’ renner die dit seizoen ook in de nationale crossen veelvuldig mee van voren rijdt. ,,Maar toen Pim mij zo snel passeerde dacht ik dat het er vandaag niet inzat.’’

Uitslag A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1484951/races/4701792

 

De modder zorgde echter voor een ommekeer; Ik verloor er steeds meer snelheid door,’’ blikte Pim van de Marel, eigenaar van een fietsenzaak in De Lier terug. ,,Mijn banden liepen vol, waardoor ik minder snel voor uit kwam. Jan op zijn crossfiets had daar minder last van. Maar het is geen excuus, Jan is ook een topper, daarvan verliezen is geen schande. ‘’Verrassend was dat Noord-Hollander Owen Geleijn op de derde plaats beslag legde, voor klassementsaanvoerder Nils van Kooij, die door afwezigheid van runner-up Kees van Noppen toch goede zaken deed.

Franck Zandvliet in actie op foto van Henk Harrevelt

Franck Zandvliet is bij de B-klassers een deelnemer die bijna geen wedstrijd overslaat. Al jaren is de renner uit Voorschoten, lid van Westland Wil Vooruit, een trouwe klant. Ook dit seizoen had hij nog geen uitvoering overgeslagen, gewonnen had hij nog niet. Tot zaterdag, waarop hij na een meeslepend duel met Guus van Gemert als eerste over de eindstreep kwam. De Pedaalridder ging voortvarend van start, maar liep halverwege de koers tegen een inzinking op. ,,Ik kwam geen meter meer vooruit,’’ treurde de inwoner van Ridderkerk. Franck Zandvliet nam vervolgens de koppositie over en won afgetekend. ,,Leuk hoor,’’ gaf de winnaar toe. ,,Fijn ook dat we iedere zaterdag in de winter onze veldrit kunnen rijden.’’ Met zijn zege is Franck Zandvliet in het klassement nu leider Peter Kooistra tot op vier punten genaderd.

Uitslag B-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1484951/races/4701790

Iris Verschuren (hier op foto van Fotokoos) was de uitblinker bij de vrouwen

Bij de vrouwen behaalde Iris Verschuren haar derde zege, onnodig te zeggen dat de renster uit Streefkerk haar leidende positie in het klassement stevig verstevigde. De nog maar 15 jarige Verschuren verklaarde dat ze haar goede rijden vooral te danken hebt aan de training die zij wekelijks bij haar club De Mol in Dordrecht afwerkt. ,,Daar trainen we op conditie en techniek,’’ verklaart ze. ,,Dat doe ik vanaf de jeugd. Vooral aan de competitie met vooral de jongens heb ik veel te danken, dat betaalt ze nu terug.’’ Bij Trias stond nu oog geen maat op har optreden won ze met grote voorsprong op Tamara Pijpers en Joyce van der Peet die haar als nummer twee en drie op het erepodium mocht vergezellen.

Uitslag D-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1484951/races/4701791

Foto’s zijn genomen door;

Koos ‘t Hart www.fotokoos.info

Henk Harrevelt www.harfoto.nl

Hans Steekers https://www.facebook.com/search/top/?q=hans%20steekers