Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Spanning stijgt na strijd bij Swift

Op collage van Hans Steekers een aantal deelnemers in actie.Meer foto’s op zijn facebook pagina Hans Steekers

   Het waren weer spannende crossen bij Swift in Leiden. In alle categorieën werd er gestreden, niet alleen voor de eer en de dagprijzen, maar ook om de stand in de klassementen te behouden of zelfs te verbeteren. Er resten hierna nog drie gelegenheden in de Zuid-Hollandse Veldrit Competitie, zaterdag al rijden we bij Excelsior in Gouda, in het nieuwe jaar staan Barrhopoort in Barendrecht en Ahoy’ in Rotterdam op de kalender. De liefhebbers van het veldrijden kunnen dus nog vol op aan de bak.

Pim van de Marel leidt op foto van Hans Steekers de dans voor Patrick van Nunen en Vincent Fackeldey

De strijd in de A-klasse ging bij Swift aanvankelijk tussen een drietal renners. Niet lijstaanvoerder Nils van Kooij,die wat pips rond reed,  maar thuisrijder Vincent Fackeldey, runner-up Patrick van Nunen en mountainbiker Pim van der Marel in zijn kerst outfit maakte er een mooie strijd van. Met de vraag, wat rijdt nu beter door het veld, een crossfiets of een mountainbike. De winst van Westlander Pim van der Marel leek de beslissing daarover in het voordeel van de zwaardere fiets te geven, maar zelf was de fietsenhandelaar daar zelf niet zo van overtuigd.  ,,Ik heb het zwaar gehad,’’ verzuchtte hij na afloop. ,,Vooral in de tweede en derde ronden leken die crossers bij mij vandaan te rijden. Kwam ook door een slippertje wat ik maakte, ik moest alles geven om weer aansluiting te krijgen. Op de berijdbare delen zijn die crossfietsen in het voordeel, die gaan sneller. In het technische gedeelte met het draaien en keren pakte ik het voordeel.’’ Vincent Fackeldey had er vrede mee;  ,,Mijn tweede plaats in twee wedstrijden,’’ analyseerde de Swift renner. ,,Maar om van een klasbak als Pim te verliezen is geen schande.’’

Uitslag A-klasse;  https://results.sporthive.com/events/PC1487507/races/4710943

John Spek bestijgt de trappen op foto van Koos ‘t Hart. meer foto’s op www.fotokoos.info

Ook bij de B-klassers ging de zege naar een klasbak, John Spek, die normaliter uitkomt in de nationale veldritten en daarbij geregeld bij de eerste tien rijdt, had nu Leiden verkozen boven het verre Norg. Met succes,de Excelsior renner, die in eerdere cross bij Avanti nog werd geklopt door Youp de Vos, reed nu een groot gedeelte achter Guus van Gemert aan. De Pedaalridder was voortvarend van start gegaan, maar moest dat inde finale bekopen. Eenmaal op stoom ging diesel Spek er twee ronden voor het einde er op en over en won met ruime voorsprong. Erik Meerkerk, die geniet van deze wedstrijden eindigde ook nu weer op het podium.

 Uitslag B-klasse;  https://results.sporthive.com/events/PC1487507/races/4710912

Het podium bij de vrouwen op beeld van Fotokoos

Bij de vrouwen was nu ook weer Molrenster Iris Verschuren een klasse apart. Slechts de Spartanen Christa Nelck en Jeltje van der Meulen konden in dezelfde ronde finishen.

Uitslag D-klasse;  https://results.sporthive.com/events/PC1487507/races/4710913