Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Sterke winnaars in Berkel bij opening nieuw seizoen

De kop er is van af na natte start in Berkel

Alles zag er zo prima uit. De mannen van Wielerpromotie Het Groene Hart, hadden in het Annie M.G Schmidtpark in Berkel een voortreffelijk parkoers uitgezet, alle voorzieningen waren getroffen, de opkomst bij de B-categorie en vrouwen liep naar tevredenheid, tot dat vlak na de start van deze klasse de regen naar beneden kwam vallen, waarmee de voorspellingen van de pseudo Pelleboeren, die zowat allemaal een droge dag hadden voorspeld, naar de prullenbak konden worden verwezen.

Kees van Noppen beheerste het modderrijden als de beste

Het veranderde het traject in een sompig terrein, waarin vooral de modderspecialisten het naar hun zin hadden. Vooral de A-klassers hadden er rekening mee te houden. Waarbij bleek dat Kees van Noppen onder deze omstandigheden een topper is.  Hoewel hij direct na de start enkele renners voor moest laten gaan, herstelde de renner uit Ridderkerk al snel de situatie. Gemakkelijk sneed hij door de modder heen, iedere trap die hij deed, liet hem verder van zijn tegenstrevers verwijderen. Om met bijna twee minuten voorsprong op zijn tegenstrevers als eerste te laten finishen, voor Jan Metselaar, die voor Nils van Kooij als tweede eindigde. ,,Dit was voor mij een leuke aanloop naar het nationale seizoen,’’ verduidelijkte de winnaar zijn aspiraties.  ,,Begin dit jaar ben ik tweede in het nationaal kampioenschap geworden en die prestatie wil ik uiteraard komend seizoen nog verbeteren.’’

Ook Matthew van der Linden ondervond dat veldrijden een kwestie is van vallen en opstaan

Uitslag A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1466776/races/4635975

Bij de B-klassers was Guus van Gemert de uitblinker. De Pedaalridder is in deze competitie een vaste prijsrijder, werd in het verleden menig maal winnaar bij de mountainbikers. Maar ook op de crossfiets kan de renner uit Ridderkerk goed uit de voeten, Met ruime voorsprong kwam hij als eerste over de finish, voor Molrenner Bennie van der Heuvel en Peter Kooistra van Trias.

Uitslag B-klassers; https://results.sporthive.com/events/PC1466776/races/4635973

Ook bij de vrouwen een absolute klasbak, met grote voorsprong werd Ahoy’ renster Sanne Broeksma winnaar, voor Larissa Hartog van Westland Wil Vooruit en Iris Verschuren van De Mol

Uitslag Vrouwen; https://results.sporthive.com/events/PC1466776/races/4635974

Mochten er nog foto’s zijn van de B-klasse en de vrouwen houden we ons aanbevolen

De Zuid-Hollandse Veldrit Competitie gaat zaterdag 21 oktober verder bij Delta In Spijkenisse. Eerst staan er nog een aantal nationales op de agenda, aanstaande zaterdag in Montfoort, de dag er op bij Excelsior in Gouda, de week er op in de Albrandswaard, waar in de Rhoonse Grienden weer een mooi parkoers wordt uitgezet.

Bekijk hier de hele veldrit kalender; http://www.knwu.nl/veldrijden/wedstrijdkalender