Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Uitslagen Den Haag TRIAS | Verslag van Hans van Houdt

|  Spannende strijd bij 2e ZH veldritcompetitie bij Trias in Den Haag
De weersomstandigheden waren de veldrijders in de tweede rit van de Zuid-Hollandse veldritcompetitie niet onwillig gezind. Op het parkoers van het gastvrije Trias in Den Haag scheen niet alleen de zon voor de deelnemers, ook de organisatie zag tot hun tevredenheid een goede opkomst van zowel mannen als vrouwen, liefst 97 sportievelingen stonden aan het vertrek. Dat ondanks de route naar de Uithof door diverse versperringen niet geheel eenvoudig was. Met wat inschikkelijkheid kon toch iedere inschrijver van start gaan, waarna er spannende wedstrijden ontstonden.

Bij de A-klassers slaagde Niels van Kooij er in zijn succes van de week er voor bij Excelsior te herhalen. De overwinning in de 2e rit van de Zuid-Hollandse veldritcompetitie kwam voor De Mol renner echter niet zonder geluk tot stand. De inwoner van Krimpen aan de Lek moest aanvankelijk het duo Ahoy renner Jan Metselaar (Bergschenhoek) en Barendrechter Patrick van Nunen van De Mol voor laten. Nadat het tweetal met pech kreeg af te rekenen, pakte Van Kooij de koppositie en stond die niet meer af. Metselaar werd tweede en Van Nunen derde.

Guus van Gemert slaagde bij de mountainbikers er niet in zijn zege van vorige week te herhalen. De Ridderkerker zag na een spannende strijd in de eindsprint Westlander Bram Mens over hem heen komen. Met Gino Bonemeijer, ook uit het Westland, die als derde eindigde reden deze renners de gehele koers aan de leiding, waarbij het voortdurend stuivertje wisselen om de leiderspositie was. In de laatste ronde leek Pedaalridder over de beste papieren te beschikken, maar lukte het lid van Trias Bram Mens om de overwinning thuis te houden.
Bij de B-klassers ging de zege naar Lars Rietveld uit Woerden, die met Deltarenner Bennie van den Heuvel en Bert van der Klooster het gezicht van de koers bepaalden. Van der Klooster opende het bal, maar moest toch van afstand toezien hoe Rietveld in de eindsprint afrekende met Van den Heuvel.

Bij de vrouwen was Molrenster Laura van der Zwaan een klasse apart. De renster uit Sliedrecht ging van start tot finish aan de leiding. Achter haar legde Marieke van Witzenburg van Restore beslag op de tweede plaats en werd Rozemarijn Ammerlaan van Westland Wil Vooruit derde.
De uitslagen zijn hier te vinden http://www.mylaps.com/en/events/1213103’

Foto’s staan o.a. bij FotoKoos, Cok Sportactiefotos.nl, Jeroen Tibbe fotografie, a-photos.nl en vele anderen te vinden via onze facebook pagina.

Zaterdag 17 oktober is er een nationale wedstrijd in Rhoon, de volgende rit in de ZH veldritcompetitie is zaterdag 24 oktober bij Delta in Spijkenisse