Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Uitstekende omstandigheden zorgen voor mooie wedstrijden bij De Mol in Dordrecht 

Foto’s Sharon;  Rymer https://myalbum.com/album/eZAY2mYGc9Qd

Opnieuw waren de weersomstandigheden perfect in de 5e rit van de Zuid-Hollandse veldrit competitie. Die zich op de laatste zaterdag van november afspeelde op het parkoers van De Mol in Dordrecht.  Waar de organiserende club een uistekend traject had uitgetekend, waarop mooie crossen werden gehouden. Hulde voor de mensen van Jacob Sint Nicolaas, jammer alleen dat er eigenlijk te weinig renners de weg naar het complex in de Merwelanden hadden gevonden,70 is eigenlijk te weinig waardering voor al het werk wat voor de heren en dames (slechts 6) coureurs wordt verricht. Maar ja, steeds meer organisaties gaan over tot dit soort evenementen te houden.

mol-veldrijden-sharon-rymer

Gelukkig vormden ook nu weer de strijd in de velden voor een goede gemoed. Spanning en drama zorgden voor een attractief verloop. Bij de A-klassers was Pim van de Marel een klasse apart. De Westlander, die een fietsenwinkel in De Lier bestiert, is een regelmatig deelnemer aan mountainbike wedstrijden (bekijk zijn palmares http://mtbcrosscountry.com/riders/pim-van-der-marel/results/) en liet van af de start zien wat voor een klasbak hij in de categorie is. ,,Door mijn winkel heb ik nu wel minder tijd’’, was zijn verklaring over zijn eerste optreden in deze competitie, ,,Daarom vind ik het wel fijn om aan deze ritten deel te nemen.’’

Aanvankelijk werd Van de Marel nog achtervolgd door het Mol trio Patrick van Nunen, Coen Groot en Patrick Kramer in gezelschap van Wieger van der Schaaf van De Spartaan, achterhalen konden ze de mountainbiker toch niet. Zeker niet nadat lijstaanvoerder Patrick van Nunen lek reed, al was dat pas in de finale, het kostte de Barendrechter wel zijn eerste plaats in het klassement.

jorrit-noppen-sharon-rymer

In de overige twee categorieën was de overwinning in beide gevallen een prooi voor de thuisrijders. Bij de B-klassers was dat Jorrit Noppen, die direct na de start in de aanval ging met klassementaanvoerder Sirik Deerenberg. Het duo reed gezamenlijk een aantal ronden aan de leiding maar nadat de Mol renner wat meer gas gaf, moest Sirik zijn kompaan laten gaan. ,,Wat wil je’’, was de retorische vraag van Jorrit Noppen. ,,Het is mijn thuis parkoers, ik doe hier al jaren mee met de koersen en de trainingen van Jacob Sint Nicolaas. In de technische stroken kon ik daardoor het verschil maken, lekker hoor zo’n eerste zege van het seizoen.’’

Ondanks het kleine contigent vrouwen maakten de wel aanwezige deelneemster er nog een spannende wedstrijd van. Waarin het aanvankelijk Rylana Soepenberg was, die de boventoon voerde, maar nadat Anneke Lubeek na twee omlopen op stoom kwam, was ze niet meer te houden en reed vervolgens naar haar eerste zege in deze competitie.

Zaterdag 3 december is het vervolg bij Trias op het Uithof complex in Den Haag. We hopen en rekenen op een goede opkomst. Laat de organisatie eer hebben van hun voorbereidend werk.