Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Veldrijden bij Barrhopoort

Het was voor de tweede maal dat de Zuid-Hollandse Veldrit Competitie bij Barrhopoort werd afgewerkt. En ook nu weer was het een succes. Mede veroorzaakt door het goede werk wat de vrijwilligers van de Barendrechtse club hadden verricht. Op en om de Gaatkensbult was een schitterend parkoers uitgezet, waarop de bijna honderd deelnemers hun hart konden ophalen.

Patrick van Nunen boekte zijn tweede zege in deze competitie

Mooi was de strijd te zien bij de A-klassers. Het waren de uit Ridderkerk afkomstige Patrick van Nunen en zijn Waardrenner clubgenoot Nils van Kooij die al snel enige voorsprong namen. Van Kooij, lijstaanvoerder in deze competitie die over 14 wedstrijden gaat bij de Zuid-Hollandse wielerclubs, kon het hoge tempo niet bijbenen maar Patrick van Nunen ging onverminderd door. Hij moest ook wel, want de plaats van Van Kooij werd overgenomen door de Delftse student Stan van der Meer, die steeds meer van zijn achterstand afknabbelde. Tot op twaalf seconden kwam Van der Meer, maar onbedreigd reed Patrick van Nunen toch naar de zege, zijn tweede in deze competitie.

uitslag A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1622708/races/5211199

Guus van Gemert gaat stijlvol over de hindernis

Guus van Gemert boekte zijn eerste zege in dit veldrit seizoen.  De renner uit Heerjansdam, in het verleden al eens triomfator van dit evenement, was al wel tweemaal op de tweede plaats geëindigd, steeds achter veel winnaar Sandor Mol. Deze Rotterdammer ontbrak echter in de aflevering bij Barrhopoort, waardoor Guus van Gemert zijn kans zag. Hij moest er echter wel een spannende strijd voor leveren met Papendrechter Peter Kooistra, maar met zes seconden voorsprong reed de Heerjansdammer naar de eerste plaats.

B-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1622708/races/5211109

Het duel tussen Juul Hubert (rechts) en Lisette de Hoog

Op het goed berijdbare parkoers reden er ook nog een aantal vrouwen en meisjes mee, van hen won de Haagse Juul Hubert na een fel duel voor Lisette de Hoog uit Pijnacker.

Uitslag D-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1622708/races/5211110

De foto’s zijn van Hans Steekers (meer op zijn facebookpagina)

De volgende en laatste rit in deze competitie is zaterdag 12 januari bij Ahoy’ in Rotterdam