Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Veldrijden is een kwestie van vallen en opstaan

Veldrijden is ook een kwestie van vallen en opstaan, was ook de ervaring van Eddy Gödde. Alle foto’s zijn van Hans Steekers, meer foto’s op zijn facebook ook foto’s van Koos ‘t Hart op zijn facebook foto koos. Ook foto’s van Henk Harrevelt op www.harfoto.nl 

De tweede rit in de GP Cycling veldrit competitie vond, net als de eerste rit, plaats bij RWC Ahoy’ in Rotterdam. De club uit de Maasstad heeft zich als vangnet gemanifesteerd voor organisaties die dit jaar niet mee kunnen doen. Op het complex van de Rotterdammers, langs het vliegveld, kunnen diverse parkoersen worden uitgezet, zodat er geen verveling op treedt. Integendeel het waren louter opgewekte gezichten bij de deelnemers nadat hun wedstrijd er op zat. De complimenten aan de parkoersbouwers werden dan ook in dank aanvaard. ,,Bij ons zijn jullie altijd welkom was,’’ was de reactie namens de organiserende club. Wat bleef voor al de deelnemers was de voldoening weer aan een leuke veldrit te hebben deelgenomen, het weer werkte daar ook aan mee. Jammer genoeg was er ook een donker randje. Bij een val brak Harmen Land zijn enkel. Veel beterschap wordt hem gewenst. We zullen hem wel moeten missen. 

Winnaar Roel Huizer geconcentreerd aan de beklimming

Het resulteerde opnieuw in leuke wedstrijden, waarin voor ieder wat wils te genieten valt. Natuurlijk steken er altijd wat specialisten er boven uit. In de A-klasse resulteerde dat in een kopgroep van drie, waarbij de nummers twee en drie van de openingsrit Roel Huizer er Nils van Kooy. Wie ontbrak was de winnaar van de openingsrit Jardi Christiaan van der Lee, die miste de slag. Zijn plek werd overgenomen door de Belg Gaël Tack, die echter moest ervaren dat de twee Hollanders aan de kop voor hem nog net een maatje te groot waren. Hij moest ze laten gaan, waardoor de eindsprint een duel voor een duo werd, waarbij Roel Huizer de rapste bleek. Hij klopte Nils van Kooij me ruim verschil, waarna achter Tack, het talent Van der Lee nog beslag op de vierde plaats legde. Zijn leeftijdgenoot Bart Hordijk werd vijfde.

Uitslag A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1740312/races/5646984

Sandor Mol stak er ook nu weer boven uit

Bij de B-klassers was Sandor Mol opnieuw een klasse apart De 44 jarige renner uit Rotterdam doet, met een tussenpauze, alweer een flink aantal jaren met succes mee aan de veldritcompetitie, maar er zit nog steeds geen sleet op zijn optreden. De tweede rit in deze competitie was eveneens zijn tweede zege en ook nu weer ging hij van start tot finish aan de leiding. Met ruime voorsprong kwam hij als eerste over de eindstreep, voor de zelfde nummer twee van de eerste rit, thuisrijder Lennert van Straten. Die had op zijn beurt voorsprong op sponsor Peter Kooistra, die in de eerste rit vijfde was en u al op het podium mocht plaatsnemen. Achter hem kwamen Bert van der Klooster en Bennie van den Heuvel als vier en vijf over de streep.

Iris Verschuren aan het ploeteren in het zand

Bij de D-klasse, de vrouwen ging Iris Verschuren met de hoofdprijs er vandoor. De Mol renster had in het begin nog wat concurrentie van Berdine Bakker en de winnaar van veertien dagen geleden Eltina van Wijk, maar toonde zich in de finale toch de sterkste.

Uitslag B+D klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1740312/races/5646985

As zaterdag26 oktober is er geen GP Cycling veldritcompetitie, maar een nationale veldrit bij Trias in Den Haag. De volgden competitierit is 2 november bij WTOS in Delft.