Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Veldrit bij Avanti

De twee matadors bij de A-klassers, winnaar Nils van Kooij leidt voor Vincent Fanckeldey. Foto Hans Steekers

Het was voor de eerste maal dit seizoen, dat er een cross in de Zuid-Hollandse Veldrit Competitie onder normale (lees herfst) omstandigheden werd verreden. Hoewel, de vierde rit in de reeks die bij Avanti  in Alphen aan de Rijn werd georganiseerd, werd wel is waar met een lastig windje afgewerkt, maar het bleef droog. Pas na de huldiging van de A-klassers begon Pluvius aan zijn werk. Te laat om als stoorzender te werken voor de deelnemers, die allen zonder uitzondering te spreken waren over het parkoers wat hun door de organiserende club werd voor geschoteld.

Nils van Kooij won het gevecht. foto Koos’t Hart. Vincent Fackeldey kijkt of zijn tweede plaats wel binnen is.

Bij de A-klassers ontwikkelde zich tussen een viertal renners de strijd om de zege Dan weer was het Vincent Fackeldey, dan weer Carlo van den Berg die aan de leiding ging met aan het elastiek Westlander Roel Huizer, die er een paar keer in slaagde zijn opgelopen achterstand te nivelleren. Toch was het Nils van Kooij die aan het langste end trok. Na een verwoed gevecht met Vincent Fackeldey kwam de Waardrenner als eerste over de eindstreep. Hij kwam daarmee tevens op kop van het klassement. Waarin de verschillen nog maar zeer gering zijn.

Uitslag A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1613436/races/5177053

Het gevecht tussen Tijs van Gemert, hier op kop en de latere winnaar Sandor Mol. foto Hans Steekers

Bij de B-klassers is het geen vraag wie het klassement aanvoert. Voor de vierde maal kwam Sandor Mol als winnaar over de eindstreep. Gemakkelijk heeft de Rotterdammer had in deze cross echter niet gehad. De familie Van Gemert had hun geheime wapen in gezet in de vorm van Tijs van Gemert. Die verdrong halverwege de cross Mol van de leiding, die deze positie pas in de finale kon hernemen. ,,Maar zo moeilijk als deze keer,’’ gaf Sandor Mol toe; ,,Had hij het nog niet gehad.’’

Uitslag B-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1613436/races/5177045

Juul Hubert komt voor de derde maal in deze competitie als eerste over de eindstreep. Foto Hans Steekers

Bij de D-klasse greep Juul Hubert voor de derde maal de zege. Zij werd op het podium vergezeld door Lisette de Hoog en Jeltje van der Meulen. Danielle de Hoog staat nog aan de leiding van het klassement, maar Juul Hubert is haar dicht genaderd.

Uitslag D-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1613436/races/5177046

foto’s op deze pagina zijn genomen door Hans Steekers, meer foto’s op zijn facebook en Koos ‘t Hart www.fotokoos.info

De volgende cross is zaterdag 17 november bij De Spartaan in Rijswijk