Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Veldrit bij De Spartaan

Weer werd de cross in de Zuid-Hollandse Veldrit Competitie verreden onder excellente weersomstandigheden. Net als de weken er voor was het bij De Spartaan in Rijswijk allemaal zonneschijn wat de klok sloeg. Waardoor al het werk wat de mensen van de wielerclub aan de Lange Kleiweg hadden verricht de waardering kreeg, die het verdiende. Surplus voor al hun inspanningen was dat ook de renners alle inspanningen en omstandigheden waardeerden. Het was weer genieten van pure wielersport. Met winnaars    die al bewezen hadden tot de top van deze competitie te behoren. Geen verwondering dat zij ook de leiders zijn in de klassementen.

Bij de A-klassers was dat Nils van Kooij. De Waardrenner behaalde zijn tweede zege in successie. Nu ging de coureur uit Krimpen aan de Lek wel voortvarend van start. De voorsprong die hij daarmee opbouwde bleek beslissend. Geen van de achtervolgers, eerst Patrick van Nunen, vervolgens Carlo van den Berg die hem nog bedreigen.

UitslagA-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1615112/races/5183674

 In de B-klasse ging de zege opnieuw naar Sandor Mol, de vijfde zege in evenzoveel wedstrijden. Deze full house kwam echter niet zomaar tot stand. De Rotterdammer had een slechte start (,,Ik schoot uit mijn pedaal,’’ was zijn excuus) en moest op jacht naar Guus van Gemert die en blitz start kende. Halverwege de koers had Mol de vluchter te pakken en daarna was het kat in het bakkie voor hem. Van Gemert werd nog wel tweede, zij werden op het podium vergezeld door Martijn Geenen

Uitslag B-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1615112/races/5183623

Juul Hubert was van absolute topklasse bij de vrouwen. De Ahoy’ renster ging van start tot finish aan de leiding. Zij werd nog het meest bedreigd door Jeltje van der Meulen, terwijl de sprint voor de derde plaats na een spannende strijd werd beslist in het voordeel van Daniëlle de Hoog voor Sytske de Jong.

Uitslag D-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1615112/races/5183624

De foto’s zijn van Koos ‘t Hart; www.fotokoos.info

Hans Steekers, meer foto’s op zijn facebookpagina

en ook foto’s bij www.harfoto.nl

De volgende cross is zaterdag 24 november in het Gorzenpark te Ridderkerk