Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Veldrit bij Delta

Sandor Mol toonde inde veldrit bij Delta aan wat respect betekent.. Alle foto’s zijn van Hans Steekers. Meer op zijn facebook side.

Respect, dat was wat werd gevraagd aan de deelnemers van de 8ste rit in de Zuid-Hollandse Veldrit Competitie, die bij PRC Delta in Spijkenisse werd verreden. Aan dat verzoek werd perfect voldaan na een val van Daniëlle Sluiter, een van de vrouwelijke deelneemster aan deze cross. De renster van Westland Wil Vooruit kwam hard in aanraking met een boom en had daar veel pijn van. Een van de mannelijke deelnemers en niet de minste, Sandor Mol, die zoals in alle voorgaande ritten aan de leiding reed, zag het en kneep onmiddellijk in de remmen, zich niet bekommerend over zijn voorsprong die hij inderdaad verspeelde. Hij stond de onfortuinlijke renster ter zijde, tot die rol door andere werd over genomen. Daarna ging Sandor Mol in de achtervolging en wist zijn rit alsnog winnend af te sluiten. Chapeau voor de leider in de B-klasse. Complimenten ook voor de mensen van Delta, die een mooi parkoers hadden uitgezet. Jammer dat er maar zestig deelnemers waren omdat blijkbaar een aantal sporters zich hadden laten leiden door Buienradar die slecht weer had voorspeld. In Spijkenisse bleef het gelukkig droog, was het parkoers zelfs voortreffelijk bereidbaar. En met Daniëlle Sluiter, gelukkig was de val zonder veel erg. Na afloop kon ze ongedeerd naar huis.

Vincent Fackeldey in actie bij zijn winnende rit

,,Eindelijk,’’ verzuchtte Vincent Fackeldey na afloop van de rit bij de A-klassers die de Swift renner winnend afsloot. Tweemaal was hij al als tweede geëindigd, nu pakte hij overtuigend de zege. Nadat hij de Delftse student Stan van der Meer van de leiding had verdrongen, bouwde hij zijn voorsprong gestaag uit en kwam met ruime voorsprong als eerste over de eindstreep, gevolgd door thuisrijder Mario Poldervaart, die na een spannende finale Stan van der Meer naar de derde plaats terug verwees.  Lijstaanvoerder Nils van der Kooij moest zich tevreden stellen met de vierde plaats.

Uitslag A-klasse;  https://results.sporthive.com/events/PC1619904/races/5201370

Vader en zoon Hordijk in actie. Zoon Bart was met een tweede plaats de betere

De rol van Sandor Mol in deze aflevering is al beschreven. Net als in de voorgaande ritten kwam de Rotterdammer als winnaar over de eindstreep.  Op het podium werd hij vergezeld door twee ‘tieners’.  De 15 jarige Hoekschewaarder Bart Hordijk, telg uit een roemrijk wielergeslacht, werd tweede, de een jaar jongere Sjoerd te Nijenhuis uit Den Haag legde beslag op derde plaats.  Een heugelijke ontwikkeling dat de jeugd de weg naar deze  veldrit competitie weet te vinden. Hopelijk volgen er nog meer.  Achter dit trio werd er fel gestreden voor de punten in het klassement, waarbij Peter Kooistra goede zaken deed voor Guus van Gemert.

Uitslag B-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1619904/races/5201368

Jeltje van der Meulen uitblinker bij de vrouwen

 

Bij de vrouwen was Jeltje van der Meulen van eenzame topklasse. De renster van De Spartaan won met een dikke minuut voorsprong op het Ahoy’ duo   Lisette de Hoog en  Juul Hubert, die wel  leider van het klassement blijft.

Uitslag D-Klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1619904/races/5201369

Vader Sandor Mol met twee renners aan zijn zijde die zijn zoons hadden kunnen zijn

Komende zaterdag, 15 december, rijden we bij Westland Wil Vooruit in Honselersdijk