Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

De Easy Washer veldrit bij De Mol in Dordrecht | Verslag Hans van Houdt

Het waren prachtige omstandigheden in de 7e Easy Washer veldrit in het kader van de Zuid-Hollandse veldrit competitie, dit maal bij De Mol in Dordrecht. Goede weersomstandigheden, een schitterend parkoers, een gastvrije organisatie, ondanks deze perfecte toestanden waren er slechts 77 deelnemers, die de moeite hadden genomen om in de Merwepolder van start te gaan. Geen slecht aantal, maar toch gezien de moeite die wordt gedaan om start gelegenheid te geven om aan deze competitie mee te kunnen doen, toch wel enigszins magertjes. Ook als je kijkt naar de zondagcompetities die door diverse clubs worden georganiseerd, daar zijn daarbij heel wat deelnemers die op zaterdagmiddag niet zouden misstaan op de deelnemerslijst van de Easy Washer competitie. Voor de deelnemende clubs een taak om hier in verandering te brengen.

Die ondanks alle inspanningen toch een dramatische start kende, omdat al in de eerste ronde de koplopers op een onvoorzichtige oversteker klapte. Grootste slachtoffers hiervan waren, naast de onvoorzichtige oversteker, lijstaanvoerder Bert van der Klooster en runner-up Martin Geenen en – dat tekent de ware sportman, die zich eerst om het slachtoffer bekommerden, voordat ze hun fiets weer opzochten om hun koers te vervolgen. Uiteraard kon dat voor beide geen honderd procent meer, hun taak op de kop werd overgenomen door Jorrit Noppen en op enige afstand daar achter Jan Gudde. Dit tweetal eindigde in deze volgorde en gelukkig slaagde Bert van der Klooster er in zich nog als derde te klasseren, De Molrenner blijft leider van het klassement.

Bij de vrouwen leidde Haagse Gaby Gieskens van start tot finish. Zij werd op het podium vergezeld door Daniëlle Sluijter en Juul Hubert. Marieke van Witzenburg behoudt de leiding in het klassement. Net als Nils van Kooij dat deed in de A-klasse. De Mol renner uit Krimpen aan den Lek had meer dan 40 seconden voorsprong op Westlander Jelle van de Marel, die in een spanende strijd net Patrick van Nunen van zich kan afhouden. In het sluitstuk, de mountainbikers was ook nu weer Pim van de Marel de absolute uitblinker. De Westlander won ruimschoots voor lijstaanvoerder Guus van Gemert, terwijl Leon van der Hoeven, die in de A-klasse als vijfde eindige, nu als derde toch bloemen mee naar huis in het Westland mocht nemen.

Aanstaande zaterdag gaan we die richting op, zijn we te gast in Honselersdijk bij Westland Wil Vooruit. Die beschikken over een groot aantal mountainbikers, hopelijk vinden die wel de weg naar de inschrijftafel. Net als de veldrijders dat ook mogen doen.