Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Toppers van start in de veldrit bij Westland Wil Vooruit in Honselersdijk | Verslag van Hans van Houdt

Toppers van start in de veldrit bij Westland Wil Vooruit in Honselersdijk

Met gelukkig weer een acceptabele opkomst, bijna 90 deelnemers, werd op de dag van Sint Nicolaas de achtste rit uit de Easy Washer veldrit competitie verreden. Waarmee de nijvere werkers van de Westlandse club eer van hun werk kregen, ook dankzij de gunstige weersomstandigheden. Het succes werd nog vergroot door de komst van enkele klasbakken. Dat Pim van de Marel weer meedeed, is al bijna een vanzelfsprekendheid, de thuisrijder uit De Lier deed bij de mountainbikers al voor de zesde maal mee en ook nu weer was hij ongenaakbaar. Het dichtst in de buurt kon nog zijn Westlandse clubgenoot Leon van der Hoeven blijven, verrassend was dat Tijs van Gemert de derde plaats voor zijn broer Guus weg kaapte. Die blijft wel leider van het klassement.

Een echter surprise was de start van Maurits Lammertink in de A-klasse. De profrenner uit de Roompot formatie reed dit seizoen pas twee wedstrijden in het veld, behaalde daarin verleden week wel al een vierde plaats in Helledoorn. Ook op het parkoers van WWV was hij een klasse apart. Klassementsleider Nils van Kooij, reeds zes maal leider in deze reeks moest zich nu tevreden stellen met een tweede plaats, wat geen schande was. De Molrenner had nog wel een minuut voorsprong op nummer drie Carlo van den Berg.

Ook bij de vrouwen stond er een klasbak aan de start. Het was voor de vierde maal dat Mascha Mulder aan de Easy Clean Washer competitie meedeed en ook nu weer stak de regiokampioen, die al drie tweede plaatsen in nationale wedstrijden behaalde, er met kop en schouder boven uit. Zij eindige met bijna drie minuten voorsprong op Marieke van Witzenburg, die haar eerste plaats in het klassement wel verstevigde. Daniëlle Sluiter pakte de laatste bos bloemen.

Bij de B-klassers was thuisrijder Sven Vijverberg te sterk voor de overige deelnemers. Van start af aan toonde de Westlander zijn aanvallende kwaliteiten en won afgetekend voor Bennie van den Heuvelen lijstaanvoerder Bert van de Klooster. Die de gevolgen zijn val verleden week in Dordrecht nog niet geheel te boven is. Met het aangereden meisje gaat het gezien de omstandigheden wonder wel goed.

Aanstaande zaterdag zijn we te gast bij de Westlandse studenten van WTOS. Zorg dat je er bij bent.

afb-wtos