Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Vreugde en verdriet bij Barrhopoort

Het was een schitterend parkoers bij Barrhopoort

Voor Dave Andriese, hier nog in actie zou de cross geen vijf minuten duren, helaas kwam de nijvere organisator ten val en brak daarbij drie ribben

Het was een schitterend parkoers wat de mensen van Barrhopoort de deelnemers presenteerden bij de voorlaatste rit in de Zuid-Hollandse Veldrit Competitie. Op een geheel nieuw complex was er heel gevarieerde traject uitgezet, waarop vooreen ieder wel wat naar zijn gading was terug te vinden. Natuurlijk modder, dat zijn de meeste wel gewend na al die regen die de laatste tijd is gevallen. Maar ook mooie paden, zware beklimmingen en spectaculaire afdalingen. En juist daarin zat het verdriet, al kort na de start kwam de nijvere organisator Dave Andriese ten val. Even verstuurde de man, die deze cross door zijn doorzetting en organisatievermogen op de agenda kreeg, zich en hij klapte daarbij over zijn stuur en brak daarbij drie ribben. Dave, vanaf deze kant veel sterkte en een voorspoedig herstel.

Stan van der Meer, hier stijl vol in de afdaling, haalde uiteindelijk het potje uit het vuur

Bij de A-klassers stonden een paar renners aan de start, die voor het eerste dit seizoen in deze competitie meereden, ofwel nog niet veel ritten hadden meegedaan. Vanuit de eerste categorie was dat Herman ten Kate, een van de mannen achter het Beat project en uit de andere groep was dat Stan van der Meer, die pas voor de vijfde maal in deze reeks aan het vertrek stond. Te weinig om nog vooreen eindprijs in aanmerking te komen, maar dat deerde de Delftse student uit de WTOS formatie niet. Hij ging in achtervolging op Gerard Kooistra, de nummer twee in het klassement die voortvarend van start ging. Waarbij ook Herman ten Kate zich aansloot, waardoor er drie kanshebbers op de dagzege aandienden. Pech zorgde daarna vooreen verdere selectie, waaruit Stan van der Meer uiteindelijk als meest gelukkige uit de strijd te voor schijn kwam, hij won voor Ten Kate en Kooistra.

De uitslag; https://results.sporthive.com/events/PC1488285/races/4713996

Erik Meerkerk toonde zich op dit parkoers een sterk winnaar

Bij de B-klassers was het een vertrouwd gezicht die met de zege ging strijken. Erik Meerkerk reed tot nu toe alle twaalf crossen dit seizoen mee, in acht daarvan reed hij op het podium. Bij Barrhopoort pakte hij de zege, een meer dan verdiende want op het zware parkoers reed hij van start tot finish aan de leiding. Op het podium werd de Deltarenner vergezeld door Lennart van Straten en Jan Gudde. Het was voor het eerst dat Van Straten op het podium stond, tot dusver was de negende plaats zijn beste prestatie. De Ahoy’ renner weet zijn goede prestatie in de forse klim in het parkoers. ,,Ik reed al veel cyclosportieve ritten in het buitenland zoals de Marmotte. Dan is die klim hier een peulenschil, leuk om ook eens op het podium te staan.’’

De uitslag; https://results.sporthive.com/events/PC1488285/races/4713928

Iris Verschuren boekte haar negende zege

Ook bij de vrouwen ging de winst naar de klassementsaanvoerder. Iris Verschuren ging opnieuw met de winst strijken, de negende zege voor de Molrenster. Op de streep had ze een halve minuut voorsprong op Jeltje van der Meulen en ruim een minuut op Eva van den Born.

De uitslag; https://results.sporthive.com/events/PC1488285/races/4713929

De foto’s zijn van Hans Steekers, meer foto’s op zijn facebookpagina

Zaterdag is de finale bij Ahoy’ in Rotterdam. Zorg dat je er bij bent.