Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Waar blijven de renners, geringe opkomst bij de veldrit van Excelsior

(verslag – Hans van Houdt)

Veldrijden op het parkoers van Excelsior bij de rijksweg, het blijft een aparte belevenis. Allereerst speelt deze gebeurtenis af op een van de mooiste parkoersen in de Zuid-Hollandse veldritcompetitie. Op een geaccidenteerd terrein, waarop de mannen van Toon van Dijk een mooi traject hadden uitgezet, met voor alle deelnemers wel iets van hun gading. Wellicht iets te selectief voor een aantal deelnemers van deze competitie, dat mocht geen excuus zijn.  Er waren toch meer dan dertig B-klassers aan het vertrek en een tiental vrouwen. Zij waren er in hun element. Maar waarom waren er maar 14 A-klassers die op deze mooie zaterdag in oktober zich hadden aangemeld. Er stonden in totaal maar 67 deelnemers aan de start. Veel te weinig gezien het aantal clubs wat aan deze competitie meedoen. Een geringe opkomst, die ook al bij het districtskampioenschap was waar te nemen. Indien deze trend zich voortzet, moet er toch voor de toekomst voor het veldrijden in deze provincie worden gevreesd.

Genoeg beschouwingen, de wel aanwezige renners en rensters maakte er een mooie dag van. Bij de A-klassers was het weer een gevecht tussen de Molrenners Nils van Kooij en Patrick van Nunen, dat ook nu weer door Van Kooij in zijn voordeel werd beslist, terwijl Gerrit Visser het tweetal bij de huldiging vergezelde. Bert van der Klooster leverde bij de B-klassers een verwoed gevecht met Martijn Geenen, wat in het voordeel van de lijstaanvoerder werd beslist. Hier was het Jaap den Ouden die als derde eindigde. Guus van Gemert was weer een klasse apart bij de mountainbikers, ook in deze categorie is het deelnemersveld nog niet wat het zijn moet. Tussen Guus en zijn broer Tijs netelde zich deze keer John Zwinkels. Bij de vrouwen voldeed Mascha Mulder ook nu weer aan de verwachting, zijn won met ruime voorsprong op Marieke van Witzenburg en Natasja Nieuwenhuizen. Helaas kwam de uitslag niet in stand door het Mylaps systeem, dit faalde deze keer. Het aloude handwerk werkte echter naar behoren, zodat met wat kunst en vliegwerk de rangschikking tot stand kwam. De stand zal later deze week nog volgen.

Zaterdag is het vervolg in Ridderkerk, let op, we rijden op een nieuw parkoers. De informatie hierover vindt u op; http://cyclocrossridderkerk.nl/parcours/

We hopen op een massale opkomst, zodat al het werk om dit parkoers in orde te krijgen niet voor niets is geweest.