Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Westland Wil Vooruit tevreden

De start van de A-klassers. Alle foto’s zijn van Hans  Steekers. Meer op zijn facebook site

Tevreden gezichten, zaterdag 15 december, bij de mensen van Westland Wil Vooruit. De negende rit in de Zuid-Hollandse Veldrit Competitie die op hun parkoers werd afgewerkt kende een goede opkomst. Waardoor al het werk van de vrijwilligers bij de club uit Honselersdijk niet voor niets was geweest. Jammer is het dan te horen dat het waarschijnlijk de laatste keer is geweest, dat er daar een veldrit wordt georganiseerd. De reden, een gebrek aan vrijwilligers, een euvel dat bij andere clubs ook voor de nodige problemen zorgt. Wie echter de overvolle kantine ziet bij WWV vraagt zich af of er dan niemand anders een handje wil helpen. Het zou toch dood zonde zijn als er op dat mooie complex geen wielerwedstrijden meer worden georganiseerd.

Nils van Kooij liet er geen gras over groeien. Kort  na de start ging hij in de aanval en won overtuigend

Nils van Kooij was weer in goeden doen. Dat bleekt in de strijd bij de A-klassers. De laatste weken was de renner uit Krimpen aan den IJssel een beetje aan het kwakkelen, kwam hij zelfs niet meer op het podium terecht. De reden, hij was onlangs gevallen, niet met de racefiets, maar gewoon op zijn huis en keuken rijwiel.  ,,Ik slipte over een tramrail en kwam op mijn heup terecht,” was het relaas van de klassementsaanvoerder. ,,Ik heb daar een paar weken last van gehad, maar nu voel ik mij beter.’’

Wat bleek in de rit die volgde. Vanaf de tweede ronde nam hij de leiding, niemand van de overige renners zag hem terug voor de huldiging. Achter hem was er strijd om de overige ereplaatsen. Was het aanvankelijk thuisrijder de snel gestart Nick Ruigrok die de beste papieren had. In de finale kwam Patrick van Nunen echter sterk opzetten, waardoor de eerste twee plaatsen op het podium werden bezet door Waardrenners met Westlander Nick Ruigrok op de derde plaats.

Uitslag A-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1620390/races/5203049

Het podium bij de B-klassers. Winnaar Sandor Mol wordt geflankeerd door Guus van Gemert (links) en Bert van der Klooster

Sandor Mol gaat met de week harder rijden. Ook nu weer was de Rotterdammer van eenzame klasse. Dat wordt niet door een ieder gewaardeerd, maar ook ben je het hartstikke oneens, toon toch respect. Het voorbeeld daarvoor leverde Mol de week er voor, laten we aub zijn voorbeeld volgen. Wat zeker door de naaste volgers werd gedaan, die iedere week zuchten onder de suprematie van de lijstaanvoerder, maar toch blijven strijden voor een goede klassering. Het was deze maal Guus van Gemert die aan het langste end trok, de Pedaalridder bleef Molrenner Bert van der Klooster na een verwoede strijd voor.

Uitslag B-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1620390/races/5202988

Naast waterskiën is Juul Hubert ook goed in het veldrijden. Bij Westland Wil Vooruit bewees ze dat maar weer eens

Ook in de D-klasse was het de lijstaanvoerder Juul Hubert die als eerste over de eindstreep kwam. De Ahoy’ renster kende ook een paar mindere wedstrijden, bij WWV liet zo toch weer zien wie de beste was. Het dichtst bij bleef Sytske de Jong, terwijl Lisette de Hoog op de derde plaats beslag legde.

Uitslag D-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1620390/races/5202989

 

De volgende rit in deze competitie is zaterdag 22 december bij Ahoy’ in Rotterdam, woensdag 26 december rijden we traditie getrouw op 2e kerstdag bij Swift in Leiden.