Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

WIELERFEEST BIJ WTOS IN DELFTSHOUT

Veel belangstelling voor de cross bij WTOS. Alle foto’s hier zijn van Koos ‘t Hart. Meer foto’s op zijn site www.fotokoos.info ook bij www.harfoto.nl en op de facebookpagina van Hans Steekers

Het was een geweldige wielerhappening, de tweede veldrit in de Zuid-Hollandse Veldrit Competitie bij de WTOS in het Delftsehout. De Delftse studenten hadden alles uit de kast gehaald om er een echte cross van te maken. Niet alleen gewaardeerd door de weersomstandigheden, mede waardoor er een gevarieerd parkoers kon worden bereden, zonder dat er de vrees was om met de wielen tot de assen weg te zinken in de modder. Maar ook hogelijk geapprecieerd door de deelnemers die zich in groten getale hadden aangemeld. Liefst 120 liefhebbers gingen van start, een record voor WTOS. Hopelijk zet die trend zich voort en mogen we bij de komende veldritten ook vele deelnemers begroeten. De organisaties verdienen dat.

Patrick van Nunen(hier op kop) moest nog een verwoede strijd leveren met Mario Poldervaart

Bij de A-klassers was de uiteindelijke winnaar Patrick van Nunen rustig van start gegaan. Mede om dat hij in bij de start in een ongunstige positie van vertrek ging. De Belgische student Gaël Tack deed het beter,  het lid van WTOS stoomde direct op naar de kop. Drie ronden lang duurde die situatie, toen kwam Patrick van Nunen op stoom. Hij niet alleen ook Zuidlander Mario Poldervaart melde zich aan de kop, waardoor er een waar gevecht ontstond om de zege. Waarvoor ook Nils van Kooij nog in aanmerking kwam, in de finale slaagde Ahoy’ renner Patrick van Nunen er echter in de beslissende voorsprong te nemen. Maar het bleef spannen tot aan de eindstreep.

Uitslag A-klasse;  https://results.sporthive.com/events/PC1607151/races/5152147

Sandor Mol was bij de klassers een klasse apart

Bij de B-klassers was Sandor Mol, net zoals in de eerste rit van deze competitie, weer een klasse apart. De Rotterdammer leidde van start tot finish, had aan de streep een mooie voorsprong op John Spek, terwijl Peter Kooistra met zoon ook op het podium plaats mocht nemen.

Uitslag; B-klasse; https://results.sporthive.com/events/PC1607151/races/5152145

Juul Hubert is bij de vrouwen iedereen te snel af.

Spannende was de strijd bij de vrouwen. Liefst vijf van hen kwamen in de finale in beeld voor het podium. Het was Juul Hubert die over de langste adem beschikte. Zij troefde in de laatste ronde haar rivale Lisette de Hoog nipt af, terwijl Rylana Soepenberg, die lang aan de leiding had gereden als derde eindigde voor Anneke Lubeek en Jeltje van der Meulen.

Uitslag D-klasse;  https://results.sporthive.com/events/PC1607151/races/5152146

De volgende rit is zaterdag 3 november bij Trias in Den Haag.