Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Winterse omstandigheden bij Ahoy’ in Rotterdam

Onder winterse omstandigheden werd bij de Rotterdamse wielerclub Ahoy’ de voorlaatste rit van de Zuid-Hollandse veldrit competitie verreden. Sneeuw en ijzel zorgden voor een mooi decor en de mannen van Ahoy’ hadden er voor gezorgd dat er op een mooi parkoers veilig kon worden gereden. Gelukkig dat er nog genoeg deelnemers de weg naar de Doenkade hadden gevonden om al dat verzette werk de waardering te geven die het verdiende.

Nils van Kooij op archieffoto van www.sportactiefoto.nl

Nils van Kooij op archieffoto van www.sportactiefoto.nl

Nils van Kooij was bij de A-klassers de renner die al dat werk op waarde had geschat. De Mol renner uit Krimpen aan de Lek was zo slim om onder deze omstandigheden op een mountainbike te rijden. Als een speer kliefde hij daar mee door het veld en bouwde daarmee in korte tijd een beslissende voorsprong op te bouwen. Op de eindstreep was het verschil met nummer twee, lijstaanvoerder Coen Groot opgelopen tot ruim drie minuten, terwijl de nummer drie in de uitslag Arian Stolwijk daar weer een halve minuut achter zat.

De uitslag; http://www.mylaps.com/en/classification/4252497

Sfeer foto van enkele B-klassers is van Jan de Kok

Sfeer foto van enkele B-klassers is van Jan de Kok

Bij de B-klassers was het Bennie van den Heuvel, in een nieuw shirt, de renner uit Strijen is overgestapt naar De Mol, die van start tot finish aan de leiding ging. Maar gerust kon de Hoeksewaarder zijn wedstrijd niet uitrijden, voortdurend werd hij op de hielen gezeten door Ton Kleinjan van De Coureur, die op zijn beurt Spartaan Franck Zandvliet niet ver achter zich wist. Het trio aan de leiding behield zijn positie en finishte in deze volgorde.

De uitslag; http://www.mylaps.com/en/classification/4252493

Foto van het podium bij de vrouwen is van Koos van Winden

Foto van het podium bij de vrouwen is van Koos van Winden

In de D-klasse was Jeltje van der Meulen het best op dreef. Nadat Rylana Soepenberg voortvarend van start was gegaan, nam de renster van De Spartaan het commando over en ging tot eigen verbazing als eerste over de eindstreep. Westlandse Larissa Hartog werd tweede, Mariska Kruidenier van de organiserende club Ahoy’ derde.

Uitslag; http://www.mylaps.com/en/classification/4252494

Meer foto’s op de Facebook pagina van Perrie Vermulm